Η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας PLAY, συμφερόντων του Πάνου Γερμανού, αποτελεί σήμερα τη μεγαλύτερη ελληνική επένδυση στην Πολωνία. Αυτό τονίστηκε στο πλαίσιο των εργασιών του ελληνοπολωνικού forum το οποίο διοργάνωσαν από κοινού το υπουργείο Οικονομίας της Πολωνίας, η ελληνική πρεσβεία στην Πολωνία και το Πολωνικό Εμπορικό Επιμελητήριο με αφορμή την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια στη Βαρσοβία.

Η PLAY διαθέτει πάνω από 1.000 καταστήματα και μέσα σε 6 χρόνια έχει κατακτήσει το 18% της αγοράς, ξεπερνώντας τα 10 εκατ. συνδρομητές. Σήμερα 7 στους 10 συνδρομητές στην Πολωνία που αποφασίζουν να αλλάξουν τηλεπικοινωνιακό πάροχο επιλέγουν την PLAY, ενώ το 2012 η εταιρεία κατέκτησε μερίδιο 65% στις φορητότητες, το οποίο υπερβαίνει τους 800.000 χρήστες κινητής τηλεφωνίας.

Οπως χαρακτηριστικά τόνισε στη διάρκεια του συνεδρίου ο Βασίλης Μπίλης, μέλος του ΔΣ του Ομίλου Εταιρειών Πάνου Γερμανού, «η PLAY, η μεγαλύτερη ελληνική επένδυση που έχει γίνει ποτέ στην πολωνική αγορά, αποτελεί πρότυπο για το πώς η ελληνική τεχνογνωσία και η καινοτομία μπορούν να κατακτήσουν τις αγορές του εξωτερικού και μέσω της επιτυχίας να επιστρέψουν πολλαπλασιαστικά κεφάλαια προς επένδυση στην ελληνική αγορά».

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, πρόσθεσε, «αποτελεί η πρόσφατη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 100 εκατ. ευρώ που ανακοινώθηκε από την εταιρεία Olympia του Π. Γερμανού».