Κάνε μου λιγάκι μμμμμμμμ (χορογραφημένο)!

Αγαπητή Φοίβη,

Ακου τι έπαθα! Παρακολουθούσα σε ένα κανάλι συζήτηση (αγιάτρευτη αυτή η διαστροφή μου!) για τα επερχόμενα νέα μέτρα και το νέο Φορολογικό, τα οποία θα σώσουν, για μία ακόμη φορά, την πατρίδα μας. Ως γνωστόν, δεν είναι μόνο το χρέος αέναο, αέναη είναι και η σωτηρία (της ψυχής μας!)…

Στις διαφημίσεις γύρισα σε ξένα κανάλια. Χαλασμός κόσμου από τα συνταρακτικά νέα: Οι της τρόικας, έχοντες βαθύ συνειδησιακό πρόβλημα και προς αποφυγήν ενός ακόμη λάθους, απαιτούσαν από την κυβέρνησή μας να μην εφαρμόσει αυτά τα μέτρα. Οι γιγάντιοι, όμως, ηγέτες μας Σαμαράς και Αδωνις (με τη νομική συνδρομή του Βενιζέλου) τούς έπεισαν ότι μόνο έτσι ξανασώζεται η πατρίδα και τους ανάγκασαν σε συμφωνία! Αυτό, άλλωστε, σηματοδοτούσε το… νεύμα της Μέρκελ: την απόλυτη υποταγή της στον «αξιόπιστο» και με τέτοια πυγμή Σαμαρά! Στη συνέχεια, γονυπετείς οι ξένοι ηγέτες τον παρακαλούσαν να εφαρμόσει άμεσα και τα δεκαοκτώ ισοδύναμα!

Πώς να κρατηθείς με τόσο μεγαλείο, Θεέ μου! Δάκρυα εθνικής περηφάνιας πλημμύρισαν το πρόσωπό μου… Συγκινημένος και ο γάτος μου (αυτός ο Τούρκος!), άρχισε να χοροπηδάει από έπιπλο σε έπιπλο ώσπου το βάζο έγινε κομμάτια! Ξύπνησα και ξαφνικά όλη η μαγεία είχε χαθεί!

Ο απαρηγόρητος,

Θεόδωρος Μάνος

Α, όλα κι όλα, αγαπητέ Θεόδωρε. Αν σε όλα αυτά δεν διακρίνατε χορογραφίες Φωκά Ευαγγελινού (της Γιουροβίζιον, ντε) και Κωνσταντίνου Ρήγου (του όλα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω), μουσικές Φοίβου και Καρβέλα (γνωστών και ως «εθνικών» δημιουργών), φωνητικά από την εθνική της… Χρυσαυγούλας (Notis, Vertis, Gaitanos, Kakoseos και λοιποί συγγενείς) και στη μέση τον Sakis να παιανίζει με αρχαιοπρεπή στόμφο τα λόγια του Διονύσου (ή μήπως του Διονύση;), δεν λέει. Δεν λέει σε μαγεία. Δεν λέει σε προφητικό. Δεν λέει ούτε σε ωροσκόπιο. Ούτε σε τσελεμεντές. Δοκιμάστε να αλλάξετε πλευρό και αν ακούσετε τον Βαρουφάκη να μασουλάει φύλλα δάφνης (από κείνη που βάζουν στη φακή) και να αποφαίνεται για το μέλλον μας, ε, τότε είστε σε σωστή χώρα!

Αγκομαχητά

μετά κοινωνικής ευθύνης

Αγαπητή Φοίβη,

Επιθυμώντας να συμβάλω στη… λύση του περιπεπλεγμένου προβλήματος του νέου κρατικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα, αντί του ξενέρωτου ΝΕΡΙΤ, προτείνω το όνομα ΝΕΚΡΑ (Νέα Ελληνική Κρατική Ραδιοτηλεόραση) που πιστεύω ταιριάζει αρκετά με το γενικότερο κλίμα. Τι λες;

Α και κάτι ακόμη. Μήπως να αναλάβει τα βαφτίσια ο Αλέξης μας που έχει ειδικότητα στα… επαναστατικά ονόματα, π.χ. «Ραδιοτηλεοπτικός Σταθμός Ούγκο Τσάβες», «Η φωνή της νέας Σιέρα Μάντρε» κ.ο.κ. Λέω μήπως. Εξάλλου σε αυτήν τη χώρα όλα να τα περιμένει κανείς.

Ευχαριστώ,

Βαρβάρα Μπακάλη

Γιατίιιιιιι, αγαπητή Βαρβάρα; Γιατίιιιιιιι να ξαναποκτήσουμε κουλτούρα ΕΡΤουλιάρικη. Δεν είμαστε ωραία, μια ομορφιά δεν είμαστε τώρα, που στη μεταμεσονύκτια ζώνη δεν παίζει το «Εχει γούστο» σε τετρακοσιοστή επανάληψη και κάτι ντοκιμαντέρ για ποιητές, αλλά εναλλάξ σποτάκια του στυλ «Πάρε με στο τηλέφωνο. Σε περιμένω ξαναμμένη» με σποτάκια κοινωνικής ευθύνης; Μια πορνό, μια κοινωνική ευθύνη. Σε αγαστή συνεργασία…

Μίλα μου (ακατάπαυστα)

για πουρνάρια

Αγαπητή Φοίβη,

Γράφει συνάδελφός σας ότι ο κ. Τσίπρας δεν παρουσιάστηκε στη Βουλή για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ για να κατακεραυνώσει Βενιζέλο και ΠΑΣΟΚ, σαν εθνικός κατήγορος που είναι (μανία αυτό το κόμμα να παράγει εθνικούς κατηγόρους και λαϊκούς «δικαστές») και ότι άνθρωπος του κόμματός του είπε ότι λείπει για δουλειές στο Ηράκλειο. Διότι, λέει, εκεί γινόταν μια συγκέντρωση σε ντόπιο Κηποθέατρο. Αρα εκεί ήταν τα ψωμιά. Και ας μην αναρωτιόμαστε γιατί και πώς.

Τώρα που ξεφουσκώνει το θέμα και οι ψηφοφόροι περί άλλα τυρβάζουν, θα αφήσουμε τον γάμο να πάμε στα πουρνάρια; –όπως έλεγε και ο σοφός λαός, όσο ζεσταίνονταν με πουρνάρια.

Οι πολιτικοί πρόγονοι του κ. Τσίπρα τέτοιου είδους πολιτικούς τούς αποκαλούσαν οπορτουνιστές. Με εκείνη την ξερή, ξύλινη κομματική τους γλώσσα και άντε να καταλάβει ο λαουτζίκος από τέτοια.

Στη νεοελληνική ερμηνεύεται καιροσκοπισμός. Αραγε θα μπορέσει κάποιος να το αναφέρει χωρίς να σύρεται σε εθνικά δικαστήρια «στρατοδικεία»;

Φιλικά,

Χρίστος Τσαχπίνης –

Καβαλιώτης

Ξεχνάτε, αγαπητέ Χρίστο, ότι επιστρέψαμε στα πουρνάρια; Και για θέρμανση; Και σε ό,τι υπάρχει τριγύρω και σε λίγο θα την αποψιλώσουμε τη χώρα. Η λαϊκή ρήση επέστρεψε. Δριμύτερη: τον χειμώνα κι αν θα αφήσουμε τον γάμο για να πάμε για πουρνάρια.