Aνοιχτή υπό προϋποθέσεις παραμένει η πόρτα του Παναθηναϊκού για τον Γιώργο Καραγκούνη. Ο αρχηγός της Εθνικής μας ομάδας δεν θα ανανεώσει το συμβόλαιό του με την Φούλαμ και ένα πιθανό σενάριο, όχι όμως και το μοναδικό, είναι να ξαναφορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

Τίποτα δεν είναι δεδομένο. Στον Παναθηναϊκό εξάλλου, τόσο οι διοικούντες, όσο και η νέα τεχνική ηγεσία, έχουν καταστρώσει τα πλάνα τους για τη νέα περίοδο και θέλουν το κάθε κομμάτι να ταιριάζει στο παζλ.

Ο Γιώργος Καραγκούνης είναι ξεχωριστή περίπτωση, ωστόσο για να προχωρήσουν σε συμφωνία θα πρέπει να τα βρουν στο οικονομικό, όσο και στο χρόνο συμμετοχής. Ο «τυπάρας» είναι εγωιστής, θέλει πάντα να νικάει στο γήπεδο, τα δίνει όλα στις προπονήσεις και δεν θέλει να γυαλίζει τον πάγκο, όπως συνέβη επί Ζεσουάλντο Φερέιρα.

Οπως έδειξε στην Αγγλία, παρά τα 36 του χρόνια (κλεισμένα στις 6 Μαρτίου), μπορεί να αγωνιστεί 90λεπτα σε υψηλούς ρυθμούς, ενώ δεν είναι τυχαίο ότι ψηφίστηκε από τον κόσμο, ως δεύτερος καλύτερος παίκτης της Φούλαμ τη σεζόν που πέρασε.

Ένα ξεκαθάρισμα που έγινε με τον Γιάννη Αλαφούζο σε ό,τι αφορά στην περίπτωση του Νταμπίζα, ίσως απομάκρυνε προσωρινά τις δύο πλευρές, ωστόσο φαίνεται να ήταν απαραίτητη, κάτι σαν το «οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους». Μάλιστα, πριν από λίγες μέρες στην παρουσίαση του νέου τεχνικού επιτελείου, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός επανέλαβε ότι ήταν «λάθος η αποχώρηση του Καραγκούνη», ενώ υπογράμμισε ότι η πόρτα των Πρασίνων παραμένει ανοιχτή, εφόσον δεν τα βρει με την Φούλαμ. Για τον Νταμπίζα μάλιστα εξήγησε ότι η απόφαση να τον προσλάβει ήταν καθαρά δική του.

Ο Γιάννης Αναστασίου πάντως με τους συνεργάτες του προχωράει κανονικά το μεταγραφικό σχεδιασμό και έχει λύσεις για όλες τις περιπτώσεις.

Εκτός από τον επιθετικό Μπεργκ με τον οποίο έχει τροχιστεί η διαφορά στις 100.000 ευρώ, ο Παναθηναϊκός εξετάζει και την περίπτωση του Τόμας Μπόρεκ, που ανήκει στην Ντούγκλα Πράγας. Πρόκειται για 27χρονο χαφ που πέτυχε 7 γκολ και είχε 3 ασίστ, ωστόσο η περίπτωσή του φέρεται να ενδιαφέρει την ομάδα του τριφυλλιού με τη μορφή δανεισμού (έχει συμβόλαιο ως το 2016). Ήταν από τις ευχάριστες εκπλήξεις του πρωταθλήματος και για την περίπτωσή του φέρεται να ενδιαφέρεται και η Κιέβο Βερόνα.

Ακόμη, ο τεχνικός σύμβουλος Νίκος Νταμπίζας έκανε ταξίδι στην Ιταλία και το πιθανότερο είναι για να μιλήσει με μάνατζερ. Μία από τις περιπτώσεις που κοιτάζουν οι Πράσινοι είναι του σέντερ μπακ Βαγγέλη Μόρα. Στους στόχους είναι και ο Σωκράτης Φυτανίδης ο οποίος μπορεί να παίξει εκτός από σέντερ μπακ και δεξί μπακ.