Η βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός Ντόρα Μπακογιάννη τάσσεται κατά της προοπτικής να τεθεί η Χρυσή Αυγή εκτός νόμου,μιλώντας στην εκπομπή της ΝΕΤ «Αλλη Οψη», του Μανώλη Κοττάκη.

«Τι σημαίνει απαγορεύεται;», είπε η κα Μπακογιάννη τονίζοντας ότι αν κάτι τέτοιο υιοθετηθεί δημιουργείται επικίνδυνο προηγούμενο και ενδεχομένως να φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα.

Στην εκπομπή που προβλήθηκε στη δημόσια τηλεόραση η πρώην υπουργός δηλώνει πεπεισμένη ότι οι άνθρωποι της Χρυσής Αυγής είναι «γελοίοι και φασίστες» και δεν αντέχουν σε επιχειρήματα και ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης δεν είναι «ούτε να τους προβοκάρεις, ούτε να τους απαγορεύεις, ούτε να τους προκαλείς. Τα όσα λένε αρκούν από μόνα τους, για να απαξιώνονται» είπε ενώ συμπλήρωσε ότι σε περίπτωση που δεχόταν ο Νίκος Μιχαλολιάκος να κάνει διάλογο μαζί της «θα τον έκανε αλοιφή. Τον προκαλώ να συζητήσουμε δημόσια. Αυτά που λέει δεν στέκονται».

Σε ότι αφορά τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά η κα Μπακογιάννη τονίζει ότι «ο Σαμαράς κάνει μεγάλη προσπάθεια, κατάφερε να λειτουργήσει την κυβέρνηση συνεργασίας και κέρδισε το στοίχημα στο εξωτερικό».

Κάνει όμως κριτική στον αργό ρυθμό που προχωρούν οι μεταρρυθμίσεις και στις κομματικές επιλογές που γίνονται για τη στελέχωση της Δημόσιας Διοίκησης.

Αποκαλύπτει επίσης τον διάλογο που είχε με τον Αντώνη Σαμαρά στο σπίτι του Γιάννη Μιχελάκη για να καταλήξουν σε προεκλογική συνεργασία.

«Μου είπε «Ντόρα θέλεις να γυρίσεις; Η παράταξη σε χρειάζεται. Ερχεται ο ΣΥΡΙΖΑ». Και του απάντησα καταφατικά».

Ωστόσο σε ερώτηση εάν αισθάνεται ευτυχής που βοήθησε τον Αντώνη Σαμαρά να εκλεγεί Πρωθυπουργός υπήρξε ειλικρινής: «Σε προσωπικό επίπεδο δεν είμαι ευτυχής».

Για τον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, και σε ερώτηση εάν νοιώθει ότι την «πούλησε» στις εσωκομματικές εκλογές απάντησε ως εξής: «Ούτε τον πούλησα, ούτε με πούλησε».

Για τα αίτια της ήττας της, τέλος, στις εσωκομματικές εκλογές του 2009, όταν στην ηγεσία της ΝΔ ανεδείχθη τελικά ο Αντώνης Σαμαράς, αναφέρει ότι «πλήρωσα την αλαζονεία μου».