Ως προπονητής βρέθηκε με τον Ολυμπιακό δύο φορές σε τελικό Ευρωλίγκας, αλλά δεν τα κατάφερε – όπως δεν τα είχε καταφέρει ούτε με τον Αρη, αλλά ούτε και μετά, το 1998, στον τελικό του φάιναλ φορ με την ΑΕΚ. Τη Δευτέρα, με την ιδιότητα του υφυπουργού Αθλητισμού πια, ο Γιάννης Ιωαννίδης έστειλε συγχαρητήρια επιστολή στη διοίκηση της ΚΑΕ Ολυμπιακός, για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας για δεύτερη διαδοχική χρονιά. «Γράψατε ιστορία! Η ψυχή και η καρδιά που δείξατε σας οδήγησε πανάξια στην κορυφή της Ευρώπης», ανέφερε στην επιστολή του ο Ξανθός.

«Κατακτήσατε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την Ευρωλίγκα, το οποίο έχουν καταφέρει μόνο η Γιουγκοπλάστικα και η Μακάμπι. Μας κάνατε όλους υπερήφανους», προσέθεσε ο Γιάννης Ιωαννίδης για να καταλήξει: «Τα θερμότερα συγχαρητήριά μου σε εσάς, τους παίκτες, το τεχνικό τιμ και φυσικά σε όλους, όσοι συνέβαλαν σε αυτήν την τεράστια επιτυχία. Εύχομαι από καρδιάς να συνεχίσετε με το ίδιο πάθος να μας προσφέρετε ανάλογες στιγμές και στο μέλλον».

Συγχαρητήρια και από EOK, ΕΣΑΚΕ, ΠΣΑΚ

Τα συγχαρητήριά τους στον Ολυμπιακό, για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας για δεύτερη συνεχή χρονιά, εξέφρασαν με ανακοινώσεις τους οι επίσημοι φορείς του μπάσκετ. Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΟΚ, με ανακοίνωσή του, «… εκφράζει τα συγχαρητήριά του στους καλαθοσφαιριστές, την τεχνική ηγεσία και τη διοίκηση της ομάδας του Ολυμπιακού, αλλά και σε όσους συνέβαλαν στην κατάκτηση από αυτήν της πρώτης θέσης της Euroleague. Πρόκειται για μια κορυφαία διάκριση, η οποία λαμβάνει ιδιαίτερη σημασία, καθώς αποτελεί συνέχεια της αυτής διάκρισης στην Κωνσταντινούπολη το 2012». Η ομοσπονδία επισημαίνει ακόμη ότι «με την αγωνιστική αυτή επιτυχία, επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά ότι η ελληνική καλαθοσφαίριση, σε εθνικό και σωματειακό επίπεδο, αποτελεί τον καλύτερο πρεσβευτή της Ελλάδας, προβάλλοντας στο διεθνή χώρο την εικόνα της, ως μιας πραγματικά ζωντανής και δημιουργικής κοινωνίας».

Το Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ και ο πρόεδρός του, Γιώργος Χαλβατζάκης, κάνουν λόγο για αξιέπαινο επίτευγμα. «Το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έγινε μόλις η τέταρτη ομάδα τα τελευταία τριάντα χρόνια που επαναλαμβάνει τον θρίαμβο της κατάκτησης του κορυφαίου ευρωπαϊκού διασυλλογικού τροπαίου, στηριζόμενος σε ένα πυρήνα Ελλήνων παικτών που αποτελεί το παρόν και το μέλλον της εθνικής ομάδας, επιβεβαιώνει τη σταθερή και αδιάλειπτη παρουσία του ελληνικού μπάσκετ στην κορυφαία βαθμίδα της Ευρώπης», αναφέρει η ανακοίνωση της λίγκας και συνεχίζει: «Ιδιαίτερη μνεία οφείλουμε στους ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός, κ.κ. Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο, για την μακροχρόνια και ανιδιοτελή προσφορά τους στον Ολυμπιακό και κατ΄επέκταση στο ελληνικό μπάσκετ, όπως επίσης και στον Γιώργο Μπαρτζώκα, τον πρώτο Έλληνα προπονητή που κατακτά τον πιο σημαντικό ευρωπαϊκό τίτλο. Η διοίκηση του Ε.Σ.Α.Κ.Ε. αναγνωρίζει την τεράστια προσπάθεια των παικτών του Ολυμπιακού και τους συγχαίρει για το μεγάλο άθλο της διατήρησης του τροπαίου της Ευρωλίγκας στην Ελλάδα. Ξεχωριστή θέση στο βιβλίο της ιστορίας εξασφάλισε ο Βασίλης Σπανούλης, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Τόνι Κούκοτς, με τρία βραβεία MVP σε φάιναλ φορ».

Με τον εύγλωττο τίτλο «Παίξατε σαν Ελληνες…», ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών εξέφρασε επίσης τα συγχαρητήριά του στην ομάδα του Ολυμπιακού. «Το ελληνικό μπάσκετ παρέμεινε στην κορυφή της Ευρώπης, αφού αυτός ο τίτλος ήταν ο τρίτος συνεχόμενος για ελληνική ομάδα και ο ένατος, τα τελευταία 17 χρόνια. Μας κάνατε υπερήφανους και είμαστε τυχεροί που αγωνιζόμαστε στο ίδιο πρωτάθλημα. Ό,τι και να πούμε για τον «άθλο» που πετύχατε, είναι πάρα πολύ λίγο. Και χίλια μπράβο να πούμε, πάλι, δεν μπορούμε να «ξεπληρώσουμε» όσα μας χαρίσατε. Σας ευχαριστούμε ρε μάγκες…», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΠΣΑΚ.