Στον βοηθό διαιτητή Σταύρο Τριτσώνη ρίχνει την ευθύνη ο Θανάσης Γιάχος, ο οποίος έγινε αρνητικός πρωταγωνιστής του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας όταν δεν καταλόγισε το οφθαλμοφανές πέναλτι εις βάρος του Ολυμπιακού. «Είμαι έντιμος, δεν το έκανα επίτηδες» δήλωσε σε εφημερίδα της Χίου ο διαιτητής, ο οποίος με την απόφασή του έκρινε εν πολλοίς την αναμέτρηση: η ενέργεια του αμυντικού του Ολυμπιακού Γιάννη Μανιάτη να διώξει την μπάλα με το χέρι πάνω στην γραμμή σήμαινε πέναλτι υπέρ του Αστέρα Τρίπολης και αποβολή του, ενώ ο αγώνας ήταν 1-1.

Ο Θανάσης Γιάχος, υποστήριξε ότι ήταν ο βοηθός του, ο Σταύρος Τριτσώνης, εκείνος που τον οδήγησε στη λανθασμένη απόφαση να μη δώσει πέναλτι και αποβολή στον διεθνή αμυντικό του Ολυμπιακού.

«Δεν ήταν δικός μου χώρος ευθύνης. Ρώτησα τον Τριτσώνη και μου είπε ότι το χέρι του Μανιάτη ήταν κολλημένο και δεν υπάρχει πέναλτι. Δυστυχώς εγώ ήμουν ο διαιτητής και όλα πέφτουν πάνω σε μένα», ανέφερε στην χιώτικη εφημερίδα Αλήθεια.

Ο Γιάχος επανέλαβε ότι δεν έκλαψε μετά τη λήξη του αγώνα αλλά ζήτησε συγγνώμη από τους ανθρώπους του Αστέρα Τρίπολης και προσέθεσε:

«Μια φάση σε ένα δευτερόλεπτο κάνεις ένα λάθος και τότε ξεχνιούνται όλα. Είμαι έντιμος. Δεν το έκανα επίτηδες».