29/4/2013

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, υλοποιώντας για έβδομη συνεχή χρονιά το πρόγραμμα χρηματοδότησης ερευνητικών έργων με τίτλο «Επιστημονικές Μελέτες», προσκαλεί ερευνητικές ομάδες, από όλα τα επιστημονικά πεδία, να υποβάλουν τις προτάσεις τους για μελέτες ετήσιας διάρκειας που προτίθενται ναεκπονήσουν το 2014.

Το Ίδρυμα θα χρηματοδοτήσει έως 20 ερευνητικά έργα με το ποσό των δώδεκα χιλιάδων ευρώ (€12.000) ανά μελέτη. Με στόχο την περαιτέρω υποστήριξη των νέων Ελλήνων επιστημόνων και την ανάσχεση της μετανάστευσής τους στο εξωτερικό, πρόθεση του Ιδρύματοςείναι το ήμισυ της χρηματοδότησης να κατευθυνθεί σε μελέτες που θα εκπονηθούν κατ’ αποκλειστικότητα από νέους ερευνητές, ηλικίας έως 40 ετών.

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Επιστημονικές Μελέτες», από το 2008 έως σήμερα, το Ίδρυμα, έχοντας λάβει περισσότερες από 3.500 προτάσεις, έχει χρηματοδοτήσει 100 μελέτες στις οποίες συμμετείχαν πάνω από 400 ερευνητές.

Οι βασικές προϋποθέσεις για τη συμμετοχή ομάδων περιγράφονται κατωτέρω:

- Η πρόταση θα πρέπει να αφορά σε πρωτότυπη μελέτη, η οποία αποδεδειγμένα θα εκπονηθεί και θα ολοκληρωθεί εντός του έτους 2014.

- Η πρόταση δεν πρέπει να αποτελεί μέρος διδακτορικής διατριβής ή διπλωματικής εργασίας μεταπτυχιακού προγράμματος συντονιστή ή μέλους της ερευνητικής ομάδας.

- Η κάθε ομάδα θα πρέπει να αποτελείται από έναν συντονιστή και έως 4 ακόμη μέλη.

- Η πρόταση δεν πρέπει να έχει εξασφαλίσει άλλη πηγή χρηματοδότησης.

Η υποβολή των προτάσεων θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, από την Πέμπτη 17 Ιουνίου 2013 στις 10:00 (πρωί) έως την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013 στις 13:00, μέσω ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας που θα ενεργοποιηθεί και θα είναι προσβάσιμη από τον ιστότοπο του Ιδρύματος.

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013, ενώ η έναρξη της εκπόνησης έχει οριστεί για τις 2 Ιανουαρίου 2014.

Για επιπλέον πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και τη φετινή υποβολή, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμβουλεύονται τον ιστότοπο του Ιδρύματος www.latsis-foundation.org.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από