Ομόφωνα αθώοι κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο της Αθήνας όλοι οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση της διακίνησης του ροζ dvd με πρωταγωνιστές τον πρώην γενικό γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού Χρήστο Ζαχόπουλο και την άλλοτε συμβασιούχο Εύη Τσέκου.

Συγκεκριμένα οι δικαστές για νομικούς λόγους -ερμηνεύοντας το νόμο για την παραβίαση προσωπικών δεδομένων- έκριναν αθώους τον εκδότη Θέμο Αναστασιάδη, την συμβασιούχο του Υπουργείου Εύη Τσέκου, τον δικηγόρο Χρίστο Νικολουτσόπουλο και τον δημοσιογράφο Γιάννη Μακρυγιάννη.

Κατά την άποψη του δικαστηρίου, παρά την καταδικαστική πρόταση του εισαγγελέα της Έδρας, το βιντεοσκοπημένο υλικό με τις προσωπικές στιγμές των δυο εραστών δεν αποτελεί αρχείο προσωπικών δεδομένων κατά την έννοια του νόμου. Σύμφωνα με το νόμο, βάσει της απόφασης, για να εκληφθεί ως αρχείο ένα υλικό απαιτείται να είναι ταξινομημένο και ομαδοποιημένο.

Επίσης οι δικαστές κατά πλειοψηφία κήρυξαν αθώα την Τσέκου και για την πράξη της απόπειρας εκβίασης σε βάρος του Ζαχόπουλου.

Μετά την αθωωτική απόφαση η Τσέκου ξέσπασε σε κλάματα, ο δικηγόρος του Αναστασιάδη Μιχάλης Δημητρακόπουλος μίλησε για «σκευωρία που κατέρρευσε» ενώ ο δικηγόρος του Μακρυγιάννη έκανε λόγο για «μία υπόθεση που ξεκίνησε για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας ως κακούργημα και κατέληξε με την πανηγυρική αθώωση των κατηγορουμένων».

Ακολουθήστε τα ΝΕΑ στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στα ΝΕΑ