18/4/2013

Η περίοδος της νηστείας είναι μια καλή ευκαιρία για αποτοξίνωση του οργανισμού.

Σημαντικό μέλημα κατά την περίοδο της νηστείας είναι να μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες του οργανισμού σε πρωτείνη, ασβέστιο και σίδηρο, που συνήθως καλύπτεται απ΄ τα τρόφιμα ζωικής προέλευσηςκαι τα παράγωγά τους.

Η σόγια είναι ένα φυτικό προϊόν υψηλής διατροφικής αξίας που υποκαθιστά τα ζωικά προϊόντα έχοντας πολλά πλεονεκτήματα.

Σε όποια μορφή κι αν καταναλωθεί μέσα στο καθημερινό διατροφικό πρόγραμμα, η σόγια περιέχεισε υψηλή περιεκτικότητα , πρωτείνες υψηλής διατροφικής αξίας.

Περαιτέρω το 86% των λιπαρών είναι ακόρεστα ή πολυακόρεστα με αποτέλεσμα τη μείωση της «κακής» χοληστερόλης ενώ ταυτόχρονα έχει τη μοναδικότητα ως τρόφιμο φυτικής προέλευσης να είναι εξαιρετική πηγή ασβεστίου, σιδήρου, μαγνησίου και άλλων πολύτιμων ανόργανων στοιχείων και βιταμινών.

Η κατανάλωση σόγιας δίνει την αίσθηση του κορεσμού και με αυτόν τον τρόπο συμβάλλει σημαντικά στον έλεγχο του σωματικού βάρους.

Όσο για τα άτομα που έχουν δυσανεξία στη λακτόζη, η σόγιααποτελεί την άριστη λύση στις διατροφικές επιλογές τους , αφού τα ροφήματακαι τα γιαούρτια σόγιας παρασκευάζονται με σύγχρονες μεθόδους φυσικής επεξεργασίας από ολόκληρους καρπούςεξασφαλίζοντας έτσι την καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματοςκαι ταυτόχρονα και μια καλή πηγή ασβεστίου.

ΕΛΕΝΗ ΠΡΕΝΤΖΑ
Διαιτολόγος

Ακολουθήστε τα ΝΕΑ στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στα ΝΕΑ