15.4.2013

Η σωστή διατροφή πρέπει να ξεκινάει από την παιδική ηλικία. Η διαμόρφωση σωστών διατροφικών συνηθειών αποτελεί τη βάση για την εν γένει καλή υγεία ενός παιδιού και στη μετέπειτα ζωή του. Προς την κατεύθυνση αυτή, εδώ και τέσσερις μήνες, λαμβάνει χώρα το πρόγραμμα «ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΚΑΙ ΤΡΩΩ», μια πρωτοβουλία του Ελληνικού Ινστιτούτου Διατροφής και της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας (Παράρτημα Αχαρνών), με στόχο την εκπαίδευση των παιδιών και των εφήβων σχολείων της Αττικής πάνω σε σημαντικά θέματα διατροφής.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος επιστήμονες και συνεργάτες του Ελληνικού Ινστιτούτου Διατροφής και της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας πηγαίνουν στα σχολεία και μιλάνε με τα παιδιά, με τρόπο διαδραστικό και απόλυτα προσαρμοσμένο στις ανάγκες τους, πάνω στη σημασία της σωστής και ισορροπημένης διατροφής και τον καθοριστικό ρόλο που παίζει τόσο στη σωματική όσο και στην πνευματική τους ανάπτυξη.

Παράλληλα, δίνεται στα παιδιά ειδικό ενημερωτικό υλικό, ξεχωριστό ανά ηλικιακή ομάδα, που απευθύνεται τόσο στα παιδιά όσο και στους γονείς τους. Μέχρι σήμερα ο αριθμός των παιδιών που έχουν ενημερωθεί φτάνει τα 5.200.

Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Ινστιτούτου Διατροφής και της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας (Παράρτημα Αχαρνών) και υποστηρίζεται από την Kraft Foods μέλος του ομίλου Mondelēz International.