«Ήταν κρίμα, όχι μόνον για την Κύπρο -που καλείται να πληρώσει τώρα το τίμημα- αλλά για όλη την Ευρώπη, η απόφαση για το κούρεμα των καταθέσεων άνω των 100.000 ευρώ» αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Χάρης Γεωργιάδης, σε σημερινή συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.

Ο Γεωργιάδης εκφράζει επίσης την άποψη, ότι με τη συγκεκριμένη απόφαση κλονίστηκε η εμπιστοσύνη των πολιτών προς τις τράπεζες και τονίζει χαρακτηριστικά: «Θα δούμε στο μέλλον, αν ήταν μία σοφή απόφαση».

Ταυτόχρονα υπογράμμισε ότι η Κύπρος υποβάλλεται σε μία «θεραπεία σοκ τεράστιων διαστάσεων», η οποία εκτιμά ότι θα την οδηγήσει σε βαθιά ύφεση. «Αυτό το πρόγραμμα δεν ήταν δική μας απόφαση, δεν είχαμε καμία άλλη επιλογή», επεσήμανε ο Γεωργιάδης, συμπλήρωσε όμως ότι δεν κοιτά πλέον πίσω κάνοντας κριτική σε αποφάσεις,«οι οποίες δεν μπορούν να αλλάξουν, έτσι και αλλιώς».

Ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου πιστεύει ωστόσο, ότι η Λευκωσία θα συνεχίσει να έχει μέλλον ως πόλος των διεθνών αγορών. «Ο κλάδος της αγοράς της οικονομίας θα είναι πιθανόν στο μέλλον μικρότερος, όμως θα στέκεται πάνω σε υγιέστερα θεμέλια, θα είναι καλύτερα ρυθμισμένος και χωρίς τις ακρότητες, που είναι υπεύθυνες για τα σημερινά προβλήματα» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.