Αθήνα, 10 Απριλίου 2013 – Η ΡΕΑ Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική, με αφορμή τον εορτασμό της συμπλήρωσης των 2 ετών λειτουργίας της, ανακοίνωσε τους νέους στόχους και το αναπτυξιακό πλάνο των επόμενων ετών σε σχετική Συνέντευξη Τύπου παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Μάριου Σαλμά και του Υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Θανάση Σκορδά.

Συγκεκριμένα, ο στρατηγικός σχεδιασμός της ΡΕΑ περιλαμβάνει την επέκταση των εγκαταστάσεών της καθώς έχει ξεκινήσει ήδη η ανέγερση νέας πτέρυγας που θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στο 2014. Στόχος του νέου κτιρίου, είναι η ανταπόκριση της ΡΕΑ στις διευρυμένες ανάγκες του γυναικείου κοινού με την είσοδό της σε νέα τμήματα της αγοράς Ιδιωτικών Υπηρεσιών Υγείας.

Μετά την πρόσφατη απόκτηση άδειας Μεικτής Χειρουργικής Κλινικής, η ΡΕΑ επεκτείνεται και σε νέους ιατρικούς τομείς και υπηρεσίες όπως Γενική Χειρουργική, Πλαστική Χειρουργική και ΩΡΛ καθώς και τη λειτουργία Αγγειολογικού Τμήματος στοχεύοντας να καθιερωθεί ως η Νο 1 επιλογή των γυναικών στην αγορά των Ιδιωτικών Υπηρεσιών Υγείας.

Ο σχεδιασμός επένδυσης ύψους 10 εκ. ευρώ, σε περίοδο οικονομικής ύφεσης, επιβεβαιώνει τη δέσμευση της ΡΕΑ στην ανάπτυξη και στη διαμόρφωση υψηλών προτύπων ποιότητας για τη γυναικολογική ιατρική φροντίδα της χώρας, ενθαρρύνοντας ταυτόχρονα την ανάληψη επενδυτικών πρωτοβουλιών. Παράλληλα, δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας στηρίζοντας σημαντικά την ελληνική οικονομία.

Στην ομιλία του ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, κ. Μάριος Σαλμάς, δήλωσε: «Είναι σημαντική η παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας και ο ιδιωτικός τομέας, στο επίπεδο των κλινικών, έχει συμβάλλει δυναμικά στη βελτιστοποίηση των υπηρεσιών και στην πρόσβαση των ασθενών σε καινοτόμες υπηρεσίες υγείας. Μέσα στην οικονομική ύφεση, είναι θετικά τα μηνύματα που στέλνονται από τον ΕΟΠΥΥ στον τομέα της χρηματοδότησης. Το 2013 θα είναι ένα καλύτερο έτος χωρίς αβεβαιότητα και νέα μέτρα, δίνοντας κίνητρα για νέες επενδύσεις σε ένα σταθερό περιβάλλον».

Κατά την ομιλία του ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, κ. Θανάσης Σκορδάς, ανέφερε ότι: «Καινοτόμες και εξωστρεφείς προσπάθειες, όπως της ΡΕΑ, πιστεύω ότι συντελούν στην εμπέδωση της αισιοδοξίας στην Ελλάδα. Είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε, αρκεί να θεωρήσουμε την υπέρβαση της κρίσης, υπόθεση του καθενός και της καθεμιάς ξεχωριστά. Το νέο, δυναμικό πλάνο ανάπτυξης που παρουσιάστηκε σήμερα και η σύντομη, αλλά σημαντική ως τώρα διαδρομή της ΡΕΑ, αποτελούν τα εχέγγυα της επιτυχίας της, αλλά και του παραδείγματος που εκπέμπεται ευρύτερα στην επιχειρηματική κοινότητα και την ελληνική κοινωνία: ότι η καινοτομία, ο σχεδιασμός και η εξωστρέφεια μπορούν και τους ορίζοντες μιας επιχείρησης να διευρύνουν, αλλά και νέες βιώσιμες θέσεις εργασίας να δημιουργήσουν. Αυτή είναι σήμερα η έννοια του «πατριωτικού επιχειρείν», αυτή είναι μια πραγματικά πολύτιμη συμβολή στη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης».

Κατά την εισήγησή του ο Πρόεδρος της Κλινικής ΡΕΑ, κ. Κυριάκος Μητσάκος Μπαρμπαγιάννης, δήλωσε: «Πριν από 2 χρόνια πιστέψαμε σε ένα κοινό όραμα, επενδύσαμε 120 εκ. ευρώ σε περίοδο οικονομικής ύφεσης και δημιουργήσαμε μια υπερσύγχρονη μαιευτική γυναικολογική κλινική με στόχο την καθιέρωσή μας ως πρώτη επιλογή στο χώρο των ιδιωτικών υπηρεσιών Μαιευτικής & Γυναικολογίας. Σήμερα, έχουμε να παρουσιάσουμε σημαντικά ιατρικά επιτεύγματα, με μηδενική θνησιμότητα στο σύνολο των 20.000 εισαγωγών που έχουν πραγματοποιηθεί». Σε σχετική δήλωσή του ο Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Κοσμάς Βρυώνης, ανέφερε ότι: «Ο ρυθμός ανάπτυξης του κύκλου εργασιών που ανέρχεται σε 26,2% για το 2012 σε σχέση με το 2011 και 37,2% για το Α’ τρίμηνο του 2013 συγκριτικά με το αντίστοιχο περυσινό, αντανακλά την υψηλή ανταπόκριση του κοινού και επιβεβαιώνει τους στόχους και τις προσδοκίες μας».

Μέσα σε 2 έτη λειτουργίας, η ΡΕΑ Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του κοινού και έχει αναδειχθεί σε μία από τις πλέον αξιόπιστες κλινικές της χώρας όπως επιβεβαιώνεται και από τις 13.000 επιτυχείς γεννήσεις, τις 20.000 εισαγωγές που έχει πραγματοποιήσει καθώς και τα 105.000 εξωτερικά περιστατικά που έχει εξυπηρετήσει. Δίνοντας έμφαση στην ανάπτυξη ιατροκεντρικού μοντέλου και στην προσφορά υψηλής ποιότητας υπηρεσιών, η ΡΕΑ έχει επιτύχει τη συνεργασία με 1.000 ιατρούς διαφορετικών ειδικοτήτων, 490 εκ των οποίων διαθέτουν μετοχικό μερίδιο. Επιπλέον, διαθέτει στελέχωση 600 εργαζομένων υψηλής κατάρτισης και παρέχει τον πλέον σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό της χώρας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από