Την απόφαση για συμμετοχή ιδιωτών στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, με στόχο να καλυφθεί το απαιτούμενο ποσοστό 10% προκειμένου να παραμείνει ιδιωτικού χαρακτήρα, αναμένεται να ανακοινώσει εντός της ημέρας η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.

Σύμφωνα με κύκλους της Τράπεζας, στην ανακοίνωση θα αναφέρεται ότι η ΕΤΕ αναζητεί 9,7 δισ. ευρώ για ανακεφαλαιοποίηση, εκ των οποίων τα 2 δισ. θα προέλθουν από μετατρέψιμες ομολογίες (COCO’s).

Η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΤΕ διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα και υπήρξε ομοφωνία για την εξεύρεση του 10% από ιδιώτες.

Υπήρχε, μάλιστα, διάχυτο κλίμα ότι θα γίνει ό,τι είναι εφικτό για να εξευρεθεί το 10% από ιδιωτικά κεφάλαια.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, το ΤΧΣ δεν εξέφρασε ποτέ αντίρρηση για συμμετοχή των ιδιωτών στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, είτε στην Εθνική Τράπεζα είτε στην Eurobank.

Εξαρχής, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, το Ταμείο είχε αποσαφηνίσει ότι η απόφαση είναι αποκλειστικά των διοικήσεων των δύο τραπεζών.

Ανακοίνωση Eurobank

Υπενθυμίζεται ότι σε ανακοίνωσή της η Eurobank είχε αναφέρει ότι το Διοικητικό της Συμβούλιο αποφάσισε να συγκαλέσει γενική συνέλευση την Τρίτη 30 Απριλίου, με θέμα την κεφαλαιακή ενίσχυση της τράπεζας κατά 5,8 δισ. ευρώ.

Οπως επισημαίνει η διοίκηση της τράπεζας, στα πλαίσια της κείμενης νομοθεσίας, μέρος της κεφαλαιακής ενίσχυσης δύναται να υλοποιηθεί με την έκδοση CoCos μειώνοντας ισόποσα το ποσό της αύξησης με κοινές μετοχές.