Ο Πανιώνιος τα κατάφερε και ένα ένα μεγάλο βήμα για την παραμονή του στη Σούπερ Λίγκα. Το 2-1 κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης φέρνει την ομάδα της Νέας Σμύρνης πολύ κοντά στην παραμονή.

Αντίθετα, ο Αστέρας Τρίπολης ηττήθηκε για πρώτη φορά ύστερα από πέντε ματς και ενώ ερχόταν από πέντε συνεχόμενες νίκες. Τώρα, Αστέρας Τρίπολης και ΠΑΟΚ είναι ισόβαθμοι στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο Σάμαρης. Ο μέσος του Πανιωνίου πέτυχε δύο γκολ και οδήγησε την ομάδα του σε μια σπουδαία επιτυχία.

Στο 11′ ο Αραβίδης έκανε ωραία προσπάθεια από τα αριστερά, έβγαλε τη σέντρα και ο Σάμαρης με κεφαλιά σημείωσε το 1-0.

Το 2-0 ήρθε ξανά από τον Σάμαρη, με πλασέ στο 64′.

Ο Αστέρας Τρίπολης μείωσε στο 66′ με τον Ντε Μπλάσιτς(2-1).

Να τονιστεί πως στο 36′ ο Ναβάρο έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι σε μια καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους.

Μετά το 2-1, ο Αστέρας βγήκε μπροστά και κυνήγησε την ισοφάριση. Με αποτέλεσμα να βρει χώρους ο Πανιώνιος και να παίξει με αντεπιθέσεις. Ετσι, στο 76′ ο Μπαντής σταμάτησε τον Οκόγιε σε τετ-α-τετ, ενώ στο 88′ ο Σάμαρης από το κέντρο θέλησε να βρει δίχτυα (ο γκολκίπερ του Αστέρα Τρίπολης είχε αφήσει την εστία του), αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Διαιτητής: Κάκος.

Κίτρινες: Σανκαρέ, Φορμίκα, Σάμαρης, Οκόγιε, Ουσέρο, Ντε Μπλάσιτς, Περόνε, Αυλωνίτης.

Πανιώνιος: Γιαννακόπουλος, Κούρντι, Αυλωνίτης, Παντίδος, Κούρος, Ρόκας (77′ Τόσκας), Σάμαρης, Κολοβός (67′ Οκόγιε), Γουνδουλάκης (86′ Παναγιωτούδης), Αραβίδης, Μενδρινός.

Αστέρας Τρίπολης: Μπαντής, Κοντοές, Φορμίκα, Σανκαρέ (46′ Καλαντζής), Ουσέρο, Αλβάρες (82′ Κάφα), Μπαρτολίνι, Ντε Μπλάσιτς, Λέντσε (60′ Περόνε), Ναβάρο, Ράγιος.