«Εγώ περιμένω να ακούσω τι θα πει ο κύριος Τσίπρας. Θεωρώ ότι τα κόμματα επιλέγουν την τακτική τους, τη στρατηγική τους, μέσα από αυτή διαμορφώνεται η επικοινωνιακή τους πολιτική και στη συνέχεια κρίνονται από το λαό» σχολίασε την Τετάρτη ο Γιάννης Μιχελάκης, πρόεδρος του Ιδρύματος Κωνσταντίνος Καραμανλής, αναφερόμενος στην επικείμενη παρουσία του ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην αποψινή εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5 o Γιάννης Μιχελάκης δήλωσε: «Νομίζω ότι αυτή η ιστορία με την ομιλία Τσίπρα στην αποψινή εκδήλωση, έχει πάρει διαστάσεις που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Το ίδρυμα έχει καλέσει πολιτικούς αρχηγούς να μιλήσουν για το έργο και την προσφορά του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Οι αρχηγοί θα τοποθετηθούν και έχει ενδιαφέρον να ακούσουμε τις τοποθετήσεις τους απόψε και ιδιαίτερα του κ. Τσίπρα».

Ο Γιάννης Μιχελάκης μίλησε και για το θέμα που έχει προκύψει με τις δηλώσεις του Γιάννη Στουρνάρα στην Bild και το πώς ο ίδιος και βουλευτές της ΝΔ επικρίνουν τον υπουργό Οικονομικών.

«Οι βουλευτές της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας έχουμε χρέος να μεταφέρουμε τη φωνή της κοινωνίας, την άποψη του κόσμου, τα αιτήματα τις κοινωνίας. Αν δεν το κάνουμε εμείς και αφήσουμε το πεδίο στους βουλευτές της αντιπολίτευσης, για ποιο λόγο ο λαός να εμπιστευτεί τους εκπροσώπους των τριών κομμάτων;» είπε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Μιχελάκης και προσέθεσε: «Το δυνατό του σημείο (του κυρίου Στουρνάρα) δεν είναι οι δηλώσεις, είναι να κάνει το έργο που του ανέθεσε ο πρωθυπουργός. Όλοι θα κριθούμε, και ο πρωθυπουργός, και η κυβέρνηση και οι υπουργοί, στο τέλος της προσπάθειας».