Δεκάδες έγγραφα «ευαίσθητων» επικοινωνιών με τον EFSF και το ΔΝΤ, εμπιστευτικά έγγραφα του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους, αλληλογραφία με Morgan Stanley, Goldman Sachs, Deutsche Bank, κρυπτο-τηλεαντιγραφήματα του υπουργείου Εξωτερικών, στοιχεία για τα εξοπλιστικά προγράμματα των Ενόπλων Δυνάμεων, περιλαμβάνονται στα αρχεία που η ομάδα των χάκερ Anonymous δημοσίευσαν στην ιστοσελίδα τους.

Οι Anonymous ανέβασαν στην ιστοσελίδα AnonFiles.com περισσότερα από 200 αρχεία, τα οποία εκτυπωμένα ξεπερνούν τις 2.000 σελίδες, που προέρχονται από υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών.

Μεταξύ των αρχείων υπάρχει έγγραφο με την ένδειξη «επείγον» του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, το οποίο έχει σταλεί στις 10 Σεπτεμβρίου 2012. Σε αυτό περιέχονται όλα τα δημοσιονομικά μεγέθη για την προμήθεια εξοπλιστικού υλικού για το 2011 και έχει αποδέκτη την Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Στα «κλεμμένα» αρχεία βρίσκεται και η έκθεση που έστειλε ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους για «τις επιπτώσεις στα έσοδα, ανά κατηγορία εσόδου του προϋπολογισμού, από τη συμμετοχή φυσικών και νομικών προσώπων στο πρόγραμμα συμμετοχής στην αναδιάταξη του ελληνικού χρέους».

Ιδιαιτέρως σημαντικά κρίνονται τα δεκάδες έγγραφα με παραλήπτες ή αποδέκτες τράπεζες για αγοραπωλησίες ομόλογων, συμφωνίες με τράπεζες όπως η Morgan Stanley για κινήσεις swaps, αλλά και δικαστικές διαμάχες με τράπεζες όπως η Lehman Brothers. Επιπλέον, όπως προκύπτει από τα «κλεμμένα» αρχεία, υπάρχουν δεκάδες ιδιώτες που έχουν στραφεί εναντίον του ελληνικού κράτους ύστερα από το κούρεμα των ομολόγων.

«Στα έγγραφα που μέχρι τώρα έχουν δημοσιευθεί προκύπτει υποκλοπή στοιχείων από πολλές και διαφορετικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών και αρκετούς υπολογιστές», αναφέρει ανώτερος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

Χθες δόθηκε εντολή από τον εισαγγελέα ΠρωτοδικώνΧαρ. Λακαφώση να εντοπιστούν άμεσα τα ηλεκτρονικά ίχνη των υπαιτίων για την υπόθεση και να του αποσταλεί το συντομότερο δυνατό η δικογραφία. Η εντολή για διερεύνηση δόθηκε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενώ απορία προκαλεί το γεγονός πως η εξειδικευμένη υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ. για τέτοιου είδους θέματα ενημερώθηκε με πολύωρη καθυστέρηση. Αξιωματικοί πάντως της Δίωξης εκφράζουν στα «ΝΕΑ» την εκτίμηση πως μπορεί το υλικό να μην εκλάπη από τους Αnonymous, αλλά να πρόκειται για δουλειά «ποντικών» του υπουργείου που σκάναραν έγγραφα και φαξ (σε μορφή εικόνας TIF) και στη συνέχεια με την επίκληση των Anonymous τα διοχέτευσαν στο Διαδίκτυο.