O Σεπτέμβριος βάζει τα δυνατά του να μας κρατήσει όρθιους και το Αrk Festival ήταν καλό αντίδοτο στις μουντές ημέρες. Και αποκάλυψε κάτι από το μουσικό μέλλον.

Μουσική, χορός και φεστιβαλικό… σουλάτσο από τις 6 το απόγευμα. Για να αποφορτίζεται το αυτί όταν χρειάζεται και να πηγαίνει αντίθετα προς τη βαρύτητα το σώμα (είχε και τραμπολίνο το μενού) ώσπου να «ζεσταθεί» το επόμενο νέο ελληνικό γκρουπ.

Το φεστιβάλ, με ιδιαίτερη αγάπη σε ό,τι νέο κινείται μουσικά, κατάφερε να αποκτήσει κοινό ενημερωμένο, που ψάχνει και παρακολουθεί. Ο Πορτοκάλογλου (την πρώτη βραδιά) και ο Κηλαηδόνης (τη δεύτερη) απλώς επιβεβαίωσαν με τις εμφανίσεις τους ότι η μουσική δεν χωρίζεται πλέον σε παλαιό και νέο, ξενόγλωσσο και ελληνικό.

Ολοι οι καλοί χώρεσαν στο μουσικό μίξερ των νέων τάσεων, αφού είχαν κάτι να μας πουν. Πολύ φρέσκα ονόματα, όπως Bangies, Wedding Singers, Τιγρέ Σποράκια, Nalyssa Green, Οne Night Onlys συνυπήρξαν με τα πιο ονομαστά «παιδιά» της νέας σκηνής, όπως οι Maraveyas Ilegal, Imam Baildi, Burger Project ή ανερχόμενα ονόματα όπως η Μαριέττα Φαφούτη, η Ματούλα Ζαμάνη, ο Monsieur Minimal, οι Swing Shoes και η Sugahspank.

Στο Ark Φεστιβάλ είδαμε ότι η γενιά του facebook και των digital δίσκων (κυκλοφορούν σε ψηφιακή μορφή στο Ιντερνετ) έχει τη δική της δυναμική και ένα κοινό που ξέρει να εκτιμά το νέο και καλό.