Καμπανάκι συναγερμού στο Λονδίνο.

Λίγα 24ωρα έμειναν για την τελετή έναρξης των Αγώνων και η βρετανική κυβέρνηση εκφράζει ανησυχία για το θέμα της ασφάλειας. Ετσι, αποφασίστηκε να αναπτύξει επιπλέον 1.200 στρατιώτες στους χώρους διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η αδυναμία της ιδιωτικής εταιρείας σεκιούριτι, της G4S, να διαθέσει το απαιτούμενο προσωπικό, ανάγκασε την κυβέρνηση να πάρει αυτήν την απόφαση που ίσως φανερώνει μεγάλο άγχος προκειμένου να πάνε όλα καλά. «Δεν μπορούμε να δώσουμε τον απαιτούμενο αριθμό προσωπικού», είπαν από την πλευρά της G4S. Ετσι, μόλις τρεις ημέρες πριν αρχίσει η μεγάλη διοργάνωση, έγινε η απαιτούμενη ενίσχυση στο θέμα της ασφάλειας. Και εδώ αξίζει να αναφερθεί ότι συνολικά 18.200 στρατιώτες εμπλέκονται στην ασφάλεια των Αγώνων του Λονδίνου και είναι έτοιμοι να επέμβουν όταν κριθεί απαραίτητο.

Είναι η μεγαλύτερη επιχείρηση ασφάλειας που έχει τεθεί ποτέ σε εφαρμογή στη Βρετανία, όπως τονίζεται αρμοδίως. Η ιδιωτική εταιρεία παραδέχθηκε πως δεν μπορεί να διαθέσει τα στελέχη που είχε δεσμευτεί με βάση το συμβόλαιο που υπήρχε και έτσι το μπαλάκι πήγε στη βρετανική κυβέρνηση.

«Δεν θα αφήσουμε τίποτα στην τύχη στη μεγαλύτερη επιχείρηση που έγινε στη Βρετανία», είπε ο γραμματέας των Αγώνων Τζέρεμι Χαντ.

Ορισμένοι νομικοί θέλουν από την εταιρεία σεκιούριτι, μιας από τις μεγαλύτερες στον κόσμο, που δεν έδωσε το απαιτούμενο προσωπικό, όχι μόνο να πληρώσει για τα εξτρά άτομα που απαιτούνται, αλλά και να υπάρξουν χρηματικές ποινές για την αδυναμία που έδειξε να τηρήσει το συμβόλαιο. Είναι ξεκάθαρο ότι όλοι θέλουν να κυλήσουν τα πάντα ομαλά και οι παραλείψεις θα εξεταστούν μετά το φινάλε των Ολυμπιακών Αγώνων.