Διαφωνίες στην αντιπολίτευση

1961: «Εν όψει των προσεχών εκλογών η Εθνικόφρων Αντιπολίτευσις εμφανίζεται επισήμως με εκ διαμέτρου αντιθέτους απόψεις όσον αφορά το πρόβλημα της ενοποιήσεώς της. Τας απόψεις αυτάς εξέθεσαν εις λόγους των, το παρελθόν Σάββατον, ο μεν αρχηγός των Φιλελευθέρων κ. Σοφ. Βενιζέλος εις τα Χανιά, ταχθείς υπέρ της ενώσεως έστω και με προσωπικάς θυσίας, ο δε αρχηγός των Προοδευτικών κ. Σπ. Μαρκεζίνης εις Νέαν Σμύρνην, χαρακτηρίσας την σχετικήν κίνησιν ως ψύχωσιν και υστερίαν». («ΤΑ ΝΕΑ»)

Η (Αννα)-Μαρία με τα κίτρινα

1964: «Ελληνες και ξένοι δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερς είχαν χθες την πρώτη «επίσημη» συνάντηση με τον Βασιλέα Κωνσταντίνο και τη μνηστή του Αννα-Μαρία. Ο Βασιλεύς θέλησε να γνωρίσουν οι αντιπρόσωποι του Τύπου τη μέλλουσα Βασίλισσα της Ελλάδος και ακριβώς γι’ αυτό τους προσκάλεσε στα ανάκτορα του «Μον Ρεπό» στην Κέρκυρα. Με στολή ναυάρχου – θερινή φυσικά – ο Βασιλεύς και με κίτρινο φόρεμα και κοσμήματα η Αννα-Μαρία… επόζαραν στους κήπους των Ανακτόρων». («ΤΑ ΝΕΑ»)

Επιτέλους, δημοκρατία

1974: «Ραγδαίες μεταβολές συντελέσθηκαν στην Ελλάδα και την Κύπρο, προς την κατεύθυνση της αποκαταστάσεως πολιτικής ομαλότητος, από χθες το μεσημέρι και ύστερα, μέσα σ’ ένα δραματικό κλίμα πανελληνίων εκδηλώσεων. Στην Αθήνα η στρατιωτική ηγεσία παρέδωσε την εξουσία στον πολιτικό κόσμο και ορκίστηκε πρωθυπουργός ο κ. Κων. Καραμανλής το πρωί, ώρα 4.15′. Στην Κυπριακή πρωτεύουσα ανέλαβε καθήκοντα προέδρου ο κ. Γλαύκος Κληρίδης… Ο κ. Κ. Καραμανλής έφθασε στο Ανατολικό Αεροδρόμιο Ελληνικού στις 2 το πρωί με αεροσκάφος που έθεσε στη διάθεσή του ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας κ. Ζισκάρ Ντ’ Εσταίν». («ΤΑ ΝΕΑ»)