19/7/2012

H φαρμακευτική εταιρεία Pfizer Hellas, προσέφερε δωρεάν εμβόλια και φάρμακα για τις ανάγκες λειτουργίας του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, ανταποκρινόμενη άμεσα στο κάλεσμα του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας για την υποστήριξη της σημαντικής αυτής ανθρωπιστικής πρωτοβουλίας.

Οι ποσότητες των φαρμάκων που παραδόθηκαν στις εγκαταστάσεις του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, περιλαμβάνουν αντιβιοτικά, αντιφλεγμονώδη και κορτικοστεροειδή σκευάσματα, καθώς και εμβόλια κατά της μηνιγγίτιδας και του πνευμονιόκοκκου. Τα εμβόλια αυτά αποτελούν πρωταρχικής σημασίας εργαλείο για τη λειτουργία του Ιατρείου, καθώς λόγω της οικονομικής κρίσης όλο και περισσότερες οικογένειες δεν έχουν τη δυνατότητα να παρέχουν στα παιδιά τους τον απαραίτητο εμβολιασμό, γεγονός που συντέλεσε μάλιστα στην αύξηση των λοιμωδών νοσημάτων στη χώρα.

Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής λειτουργεί με εθελοντές γιατρούς και αποτελεί μια κοινή πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τη ΜΚΟ της Εκκλησίας της Ελλάδος «Αποστολή».

Σκοπός του Ιατρείου είναι η παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε ανασφάλιστους ενήλικες και παιδιά.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer Hellas, κ. Λουκιανός Ντεπόρτου επισήμανε ότι «Τις τελευταίες πέντε δεκαετίες η Pfizer Hellas συμμετέχει ενεργά στη στήριξη της ελληνικής κοινωνίας σε διάφορους τομείς. Σε αυτή την τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία για τη χώρα, θεωρούμε καθήκον μας να στηρίξουμε το έργο κοινωνικών πρωτοβουλιών όπως το «Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής» του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, που λειτουργεί ως σύμμαχος και συμπαραστάτης των συμπολιτών μας που έχουν άμεση ανάγκη τη βοήθειά μας».

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γιώργος Πατούλης τόνισε μεταξύ άλλων ότι « Είναι ιδιαίτερα σημαντικό μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, όπως η PfizerHellas, να στηρίζουν έμπρακτα τη λειτουργία του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής. Θα ήθελα να τους ευχαριστήσω για τη δωρεάν χορήγηση εμβολίων

και φαρμακευτικού υλικού, η οποία συμβάλλει στην εκπλήρωση του στόχου της ανθρωπιστικής πρωτοβουλίας του Ι.Σ.Α., που είναι η παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε χιλιάδες ανασφάλιστους και αποκλεισμένους από το Δημόσιο Σύστημα Υγείας συνανθρώπους μας. Εύχομαι να υπάρξει συνέχεια στη στήριξη της PfizerHellasστο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής και στις μελλοντικές κοινωνικές πρωτοβουλίες που θα αναλάβουμε από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, όπως είναι το πρόγραμμα παιδικού εμβολιασμού και εμβολιασμού ευπαθών ομάδων».

Pfizer Inc: Μαζί για ένα υγιέστερο κόσμοΤΜ

Στην Pfizer, χρησιμοποιούμε την επιστήμη και τους παγκόσμιους πόρους μας για τη βελτίωση της υγείας και της ευεξίας σε κάθε στάδιο της ζωής. Εργαζόμαστε για να θέσουμε τα πρότυπα όσον αφορά την ποιότητα, την ασφάλεια και την αξία στην ανακάλυψη, ανάπτυξη και παραγωγή φαρμάκων για ανθρώπους και ζώα. Το διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο προϊόντων υγείας που διαθέτουμε, περιλαμβάνει βιολογικά φάρμακα, φάρμακα μικρών μορίων, εμβόλια για ανθρώπους και ζώα, προϊόντα διατροφής, καθώς και πολλά από τα πιο γνωστά παγκοσμίως προϊόντα προσωπικής υγιεινής και φροντίδας. Οι συνεργάτες της Pfizer στις αναπτυγμένες και τις αναπτυσσόμενες χώρες ασχολούνται καθημερινά με την προώθηση της καλής υγείας, της πρόληψης, της αντιμετώπισης και θεραπείας των ασθενειών που αποτελούν πρόκληση για την εποχή μας. Συνεπείς με την ευθύνη μας ως παγκόσμια πρωτοπόρος βιο-φαρμακευτική εταιρία, συνεργαζόμαστε με κυβερνητικούς και τοπικούς φορείς για τη βελτίωση της πρόσβασης σε αξιόπιστη, οικονομικά προσιτή υγειονομική περίθαλψη σε όλο τον κόσμο. Για περισσότερα από 150 χρόνια, η Pfizer εργάζεται για να κάνει τη διαφορά στον τομέα της υγείας. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Pfizer Hellas, επισκεφτείτε μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.pfizer.gr

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από