Γενεύη, Ελβετία Η Merck Serono, ένας κλάδος της Merck, με έδρα το Ντάρμσταντ της Γερμανίας, ανακοίνωσε στη διάρκεια της 28ης ετήσιας συνάντησης της Ευρωπαϊκής Κοινότητας Ανθρώπινης Αναπαραγωγής & Εμβρυολογίας (ESHRE) ότι η εταιρεία θα αυξήσει το ύψος της επιχορήγησής της για τη χρηματοδότηση του προγράμματος με τίτλο «Επιχορήγηση της Καινοτομίας στον τομέα της Γονιμότητας» (GFI) σε 4 εκατ. ευρώ για το έτος 2012 / 2013.

Το GFI, το οποίο ανακοινώθηκε για πρώτη φορά το 2009, είναι αφιερωμένο στη μετατροπή καινοτόμων διακρατικών έργων στον τομέα της γονιμότητας που διεξάγονται σε ακαδημαϊκά κέντρα, σε απτές λύσεις για την υγεία, με στόχο τη βελτίωση των αποτελεσμάτων των τεχνολογιών υποβοηθούμενης αναπαραγωγής (ART). Τα τελευταία τρία έτη παραλήφθηκαν 400 αιτήσεις για το GFI από 40 χώρες από όλο τον κόσμο.

«Επικροτούμε τη δέσμευση της Merck Seronο, η οποία συμβάλλει στην τροφοδότηση καινοτομίας στο πεδίο της γονιμότητας. Από τη δεκαετία του 1950 έχουν πραγματοποιηθεί σπουδαίες ανακαλύψεις, οδηγώντας στην ανάπτυξη θεραπειών και στη γέννηση εκατομμυρίων βρεφών χάρη σε τεχνολογίες αιχμής, όπως η τεχνητή γονιμοποίηση», δήλωσε η Δρ. Anna Veiga, Πρόεδρος της ESHRE. «Παρότι με την πάροδο του χρόνου έχει σημειωθεί τεράστια πρόοδος, η έρευνα πρέπει να συνεχιστεί για την επίτευξη περαιτέρω εξελίξεων».

«Το πρόγραμμά μας με τίτλο «GFI» έχει ήδη δώσει τη δυνατότητα σε προηγούμενους νικητές να δημοσιεύσουν σημαντικές έρευνες, οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν σε νέες ιατρικές προσεγγίσεις στον τομέα της γονιμότητας, βασικό θεραπευτικό τομέα του Τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης στη Merck Serono», ανέφερε η Δρ Annalisa Jenkins, Executive Vice President Global Development and Medical στη Merck Serono. «Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η επιστημονική συνεργασία μεταξύ ερευνητών από το ακαδημαϊκό και βιομηχανικό φάσμα, θα αποτελέσει το κύριο κίνητρο για το επόμενο κύμα έρευνας και ιατρικής καινοτομίας».

Κάθε χρόνο, οι παραλήπτες των επιχορηγήσεων του GFI ανακοινώνονται στη διάρκεια τελετής στην ετήσια συνάντηση της ESHRE. Στη φετινή τελετή προεδρεύει η Δρ. Annalisa Jenkins, με συμμετοχή του Timur Gürgan, Προέδρου της Τοπικής Οργανωτικής Επιτροπής της ESHRE 2012, της Δρα Anna Veiga, Προέδρου της ESHRE, και του Καθ. Nick Macklon, Προέδρου του Τμήματος Μαιευτικής και Γυναικολογίας στο Πανεπιστήμιο του Southampton, και πρώην νικητή του GFI.

Φέτος, στη διάρκεια της τελετής ανακοινώθηκαν ως νικητές εννέα έργα:

· Edson Borges Jr. (Βραζιλία): Μη επεμβατική πρόβλεψη των πιθανοτήτων και των μέσων καλλιέργειας της εμφύτευσης εμβρύου

· Angelika Daser (Γερμανία): Άμεση καταμέτρηση χρωματιδίων σε πολικά σωμάτια

· Ellen Greenblatt (Καναδάς): Η επαλήθευση βιολογικών δεικτών ενδομήτριας δεκτικότητας ως παράμετρος πρόβλεψης επιτυχίας

· Marcos Horton (Αργεντινή): Φασματοσκοπία υπέρυθρου μετασχηματισμού Φουριέ για τη διερεύνηση μεταβολικών διαταραχών στην εξωσωματική γονιμοποίηση

· Giovanni Ruvolo (Ιταλία): Μια νέα στρατηγική για την επιλογή ωοκυττάρων με υψηλές πιθανότητες εμφύτευσης

· Lois A. Salamonsen (Αυστραλία): Δεκτικότητα του ενδομητρίου: Το τελευταίο εμπόδιο στην εξωσωματική γονιμοποίηση

· Rossana Sapiro (Ουρουγουάη): Αύξηση της ποιότητας του σπέρματος με βελτίωση της μιτοχονδριακής δραστηριότητας

· François Vialard (Γαλλία): Βιολογικός δείκτης προεμφυτευτικού παράγοντα επιτυχούς εγκυμοσύνης

· Dagan Wells (ΗΒ): Μη επεμβατική ανίχνευση χρωμοσωματικής ανωμαλίας σε ανθρώπινα ωοκύτταρα

Σχετικά με την Επιχορήγηση για την Καινοτομία στον τομέα της Γονιμότητας (GFI)

Η Merck Serono ανακοίνωσε την έναρξη του προγράμματος GFI το 2009 για να στηρίξει την προαγωγή της επιστήμης και των καινοτόμων τεχνολογιών στον τομέα της γονιμότητας. Η επιχορήγηση αυτή απονέμεται ετησίως σε διακρατικά ερευνητικά έργα τα οποία μπορούν ενδεχομένως να βελτιώσουν τα ποσοστά γεννήσεων προς όφελος των γονέων. Κάθε έργο τυφλοποιείται και αξιολογείται από κριτική επιτροπή εμπειρογνωμόνων βάσει πέντε κριτηρίων: ενίσχυση για την αύξηση του ποσοστού των γεννήσεων, καινοτόμος έρευνα, επιστημονικός συλλογισμός, σκοπιμότητα και πρακτική χρησιμότητα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το GFI και τον τρόπο υποβολής αίτησης για τις επιδοτήσεις του επόμενου έτους, παρακαλούμε επισκεφθείτε τη διεύθυνση: www.grantforfertilityinnovation.com

Σχετικά με τη Merck Serono

Η Merck Serono είναι ο βιοφαρμακευτικός κλάδος της Merck KGaA. Με έδρα τη Γενεύη της Ελβετίας, η Merck Serono διαθέτει κορυφαία σκευάσματα σε 150 χώρες για να βοηθήσει τους ασθενείς με καρκίνο, πολλαπλή σκλήρυνση, υπογονιμότητα, ενδοκρινκές και μεταβολικές διαταραχές, καθώς και καρδιαγγειακές παθήσεις. Στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά, η EMD Serono λειτουργεί ως χωριστά διοικούμενη θυγατρική της Merck Serono.

Η Merck Serono ανακαλύπτει, αναπτύσσει, παρασκευάζει και εμπορεύεται συνταγογραφούμενα φαρμακευτικά προϊόντα χημικής και βιολογικής προέλευσης για ειδικές ενδείξεις. Αποτελεί για εμάς διαρκή δέσμευση η εξασφάλιση καινοτόμων θεραπειών στους βασικούς τομείς των νευροεκφυλιστικών παθήσεων, της ογκολογίας και της ρευματολογίας.

Σχετικά με τη Merck

Η Merck είναι μια πολυεθνική φαρμακευτική και χημική εταιρεία με συνολικά έσοδα 10,3 δισ. ευρώ το 2011, μια ιστορία που ξεκίνησε το 1668, και ένα μέλλον που διαμορφώνεται από περισσότερους από 40.000 εργαζόμενους σε 67 χώρες. Η επιτυχία της χαρακτηρίζεται από καινοτομίες που προέρχονται από εργαζόμενους με επιχειρηματικό πνεύμα. Οι δραστηριότητες της Merck βρίσκονται υπό την αιγίδα της Merck KGaA, στην οποία η οικογένεια Merck διατηρεί μερίδιο περίπου 70%, ενώ ανεξάρτητοι μέτοχοι κατέχουν το υπόλοιπο περίπου 30%. Το 1917 η θυγατρική Merck & Co. στις Ηνωμένες Πολιτείες αποσπάστηκε και από τότε αποτελεί ανεξάρτητη εταιρεία.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες www.merckserono.comή www.merckgroup.com.