Ο πρώτος θάνατος από τον ιό του Δυτικού Νείλου καταγράφτηκε στη χώρα μας. Σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες πρόκειται για 75χρονο άντρα, ο οποίος νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες στο νοσοκομείο «Ιπποκράτειο».

Ο άτυχος άντρας εισήχθη με βαριάς μορφής μηνιγγοεγκεφαλίτιδα και παρά τις προσπάθειες των γιατρών η κατάσταση της υγείας του εμφάνισε ραγδαία επιδείνωση.

Στο μεταξύ, ο συνολικός αριθμός των ασθενών που έχουν προσληφθεί από τον ιό του Δυτικού Νείλου έχει ανέλθει στους εννέα, εκ των οποίων οι δύο νοσηλεύονται με εγκεφαλίτιδα. 

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, θα παρακολουθεί - όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση -  στενά τα τυχόν περιστατικά και θα προβαίνει σε ενημέρωση, σε ημερήσια βάση, μέσω της ιστοσελίδας του στην οποία και αναφέρονται αναλυτικές οδηγίες για την νόσο και τα μέτρα πρόληψης (www.keelpno.gr).

Μέτρα προστασίας

Οι ειδικοί συμβουλεύουν τους πολίτες να λαμβάνουν μέτρα προφύλαξης, έτσι ώστε να περιοριστεί ο κίνδυνος λοίμωξης μετά από τσίμπημα μολυσμένου κουνουπιού.

* Εντομοαπωθητικά χώρου

* Εντομοαπωθητικές κρέμες για το ακάλυπτο δέρμα

* Απομάκρυνση των στάσιμων νερών (π.χ. από γλάστρες, λεκάνες και υδρορροές)

* Χρήση ανεμιστήρων και κλιματιστικών

* Σίτες παραθύρων και κουνουπιέρες

* Χρήση κίτρινων λαμπτήρων σε εξωτερικούς χώρους

* Καλό κούρεμα γρασιδιού και φυλλωσιών

Επιπλέον, και σε επίπεδο κοινότητας, συστήνονται συστηματικές κουνουποκτονίες, απομάκρυνση λιμναζόντων υδάτων,καθαρισμός αγωγών ομβρίων υδάτων και άλλα μέτρα υγειονομικής διαχείρισης περιβάλλοντος.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από