Το πρώτο μεγάλο κύμα αθλητών και επισκεπτών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες… έσκασε χθες στο Λονδίνο, με αποτέλεσμα να προκληθούν προβλήματα, κυρίως σε θέματα μετακίνησης.

Παράλληλα, πριν από λίγες ημέρες η βρετανική κυβέρνηση αποφάσισε να χρησιμοποιήσει 3.500 στρατιώτες προκειμένου να καλυφθούν τα σοβαρά κενά που αφήνει η ανεπάρκεια της εταιρείας που είχε αναλάβει την ασφάλεια.

Αρκετά ζητήματα λοιπόν δημιουργήθηκαν χθες, πρώτη ημέρα άφιξης των ξένων αποστολών και επισκεπτών και στο αεροδρόμιο Χίθροου. Εως αργά το βράδυ αναμένονταν 237.000 επιβάτες, αριθμός ρεκόρ, ενώ πιο δύσκολη ημέρα προβλέπεται να είναι η 24η Ιουλίου.

Τα προβλήματα στις μετακινήσεις έγιναν γνωστά μέσω twitter από τον αμερικανό παγκόσμιο πρωταθλητή στα 400μ. εμπόδια Κερόν Κλέμεντ, ο οποίος σημείωσε ότι το πούλμαν που τον μετέφερε στο ολυμπιακό χωριό χάθηκε λόγω κυκλοφοριακής συμφόρησης!

«Εχουμε χαθεί στον δρόμο για τέσσερις ώρες. Δεν είναι καλή η πρώτη εντύπωση από το Λονδίνο», έγραψε ο Κλέμεντ. Σύμφωνα με τους Βρετανούς, έως τις 25 του μηνός θα έχει δοθεί στην κυκλοφορία ειδική λωρίδα δικτύου ολυμπιακών διαδρομών (συνολικού μήκους 30 μιλίων).