Διεθνές ενδιαφέρον για τη δίκη Γλέζου

1959: «Η δίκη του Μανώλη Γλέζου στο Εκτακτο Στρατοδικείο έχει προκαλέσει διεθνές ενδιαφέρον. Εκτός της εικοσάδος των εκπροσώπων των αθηναϊκών εφημερίδων, την δίκην παρακολουθούν ξένοι ποινικολόγοι, δυο Ιταλοί βουλευταί και επτά απεσταλμένοι ιταλικών και γερμανικών εφημερίδων και ειδησεογραφικών πρακτορείων. Παράλληλα, συνεχώς καταφθάνουν από το εξωτερικόν δηλώσεις συμπαράστασης προς τον Μ. Γλέζο και πολλαί κυβερνήσεις ζητούν την απελευθέρωσίν του». («ΤΑ ΝΕΑ»)

Παραπομπή και του Ανδρέα για

την απόπειρα κατά του Παπαδόπουλου

1971: «Για παράβαση του Α.Ν. 509/1947 «περί ανατροπής διά βιαίων μέσων του κρατούντος κοινωνικού καθεστώτος» παραπέμπονται στο Πενταμελές Εφετείο Αθηνών οι κ.κ.: Ανδρέας Γ. Παπανδρέου, Νικόλαος Νικολαΐδης και Ευστάθιος Β. Παναγούλης, αδελφός του καταδικασθέντος σε θάνατο για απόπειρα δολοφονίας του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπαδοπούλου. Η παραπομπή του δολοφονηθέντος πρώην υπουργού Εσωτερικών της Κύπρου Πολύκαρπου Γεωργκάτζη για παράβαση του αυτού νόμου δεν πρόκειται φυσικά να έχη συνέχεια… Η άσκηση της ποινικής διώξεως βασίστηκε επί των όσων κατατέθηκαν κατά τη δίκη του Αλέξανδρου Παναγούλη και των συγκατηγορουμένων του ενώπιον του Εκτάκτου Στρατοδικείου Αθηνών τον Νοέμβριο του 1968». («ΤΑ ΝΕΑ»)

Αρχή της διάλυσης

για την ΕΔΗΚ

1976: «Συναντήθηκαν χθες το πρωί και συζήτησαν σε φιλική ατμόσφαιρα ο αρχηγός της ΕΔΗΚ κ. Γ. Μαύρος και ο διαγραφείς από το Πειθαρχικό Συμβούλιο βουλευτής κ. Δημ. Τσάτσος. Επισήμως δεν ανακοινώθηκε τίποτα, όπως όμως έγινε γνωστό, η πρωτοβουλία ανήκε στον αρχηγό της ΕΔΗΚ. (…) Δόθηκαν αρκετές εξηγήσεις και «έσπασε» ο πάγος που είχε – μετά τις γνωστές δηλώσεις του κ. Τσάτσου – δημιουργηθεί. (…) Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα συνέλθη το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΔΗΚ για τις περιπτώσεις των κ.κ. Κονιωτάκη, Μπαντουβά που παραπέμπονται με το ερώτημα της διαγραφής». («ΤΑ ΝΕΑ»)