«Οι άνδρες με τα μαύρα 3» (Men in Βlack 3) του Μπάρι Σόνενφελντ. Με ένα πρώτης γραμμής καστ που αποτελείται από το πασίγνωστο δίδυμο Τόμι Λι Τζόουνς – Γουίλ Σμιθ. Αλλά που κυριαρχείται από δύο νεοφερμένους, σ’ αυτήν τη «σειρά», ισοδύναμης αξίας ηθοποιούς. Από τη μια, ο Τζος Μπρόλιν σε ρόλο Agent Κ. Δηλαδή ο Τόμι Λι Τζόουνς σε μικρότερη ηλικία κατά το σωτήριο έτος του 1969. Και από την άλλη, ο φουριόζος, σατανικός, σαρκαστικός και τερατοπαραμορφωμένος Bad Guy με το όνομα Μπόρις το Κτήνος που τον υποδύεται ξεκαρδιστικά ο τηλεοπτικός Ζεμέιν Κλέμεντ.

Η πρώτη ατάκα είναι ο θεμέλιος λίθος του μεγάλου χαβαλέ που θα επακολουθήσει. Οταν ο Μπόρις το Κτήνος, καβάλα σε μηχανή στυλ «Easy rider», απεσταλμένος της εχθρικής και καταστροφικής φυλής των Βογδολυτών ορμάει να καταστρέψει τον πλανήτη. Αφού πρώτα εξοντώσει έναν σωτήρα της Γης από την καλή φυλή των Γκλαμουριανών. Το γκλάμουρ κορίτσια κάνει καλό. Το Κτήνος λοιπόν απαντάει ως εξής στο σύνθημα των χίπις «Make love not war»: Θα τα κάνω και τα δύο. Και πόλεμο και έρωτα. Καλό; Χα, χα, χα!

Το στόρι, κάτι σαν επιστροφή στο παρελθόν. Γιατί στον παρελθόντα χρόνο, κάπου στο 1969, ο Μπόρις κατάφερε να εξοντώσει τον Τόμι Λι Τζόουνς. Ετσι λοιπόν ο πράκτορας J (Γουίλ Σμιθ), προκειμένου να τον σώσει από τα δόντια του Κτήνους, επιστρέφει στο 1969 και πέφτει φυτευτός δίπλα στον Τζος Μπρόλιν που υποτίθεται ότι είναι ο Τόμι Λι Τζόουνς εκείνης της χρονιάς.

Δύο τα πλεονεκτήματα αυτού του τρίτου και πιο διασκεδαστικού, κατά τη γνώμη μου, επεισοδίου της σειράς των «Men in Black». Το πρώτο είναι ότι ο θόρυβος δεν είναι εκκωφαντικός και έτσι το πλαστικό έχει περιοριστεί στα εντελώς απαραίτητα. Ταυτόχρονα με αυτό η δράση είναι καταιγιστική αλλά προσεγμένη και πολύ καλά οργανωμένη. Το δεύτερο ατού έχει να κάνει με τις ατάκες και τις ερμηνείες. Οι σεναριογράφοι σε μεγάλα κέφια και ο Τζος Μπρόλιν παρέα με τον Κλέμεντ κλέβουν την παράσταση και το χαμόγελο του θεατή.

Το επιμύθιο, επίκαιρο και σαρκαστικό. Ρε συ, μπας και όλοι αυτοί οι άθλιοι που μας κάνουν τη ζωή δύσκολη είναι εξωγήινοι μεταμορφωμένοι σε γήινους; Μπας και το ελληνικό πολιτικό προσωπικό αποτελείται από Βογδολύτες που μόλις απέδρασαν από κάποια σεληνιακή φυλακή;

Με απλά λόγια, το Black είναι στυλάτο και άκρως διασκεδαστικό. Βαθμοί=6 1/2