Ο Βραζιλιάνος Σουμπίνιο ξαναχτύπησε! Ο Λεβαδειακός νίκησε χθες με 1-0 τον Εργοτέλη στο Ηράκλειο και η κρητική ομάδα βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν με δύναμη στο παιχνίδι και απείλησαν με τους Πόποβιτς (2′, 3′), Ναπολεόνι (6′) και μετέφεραν το άγχος στους παίκτες του Νίκου Καραγεωργίου. Οι γηπεδούχοι ήθελαν το τρίποντο για να ελπίζουν στην παραμονή τους στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας.

Μετά το πρώτο 15λεπτο, η ομάδα της Κρήτης ισορρόπησε το ματς και προσπάθησε να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του Κυριακίδη. Ο Μπούντιμιρ είχε κεφαλιά που δεν βρήκε στόχο (14′), ενώ στο 27′ σημάδεψε με κεφαλιά το οριζόντιο δοκάρι.

Στο β’ 45λεπτο ο Νίκος Καραγεωργίου έριξε στον αγώνα τον Λεάλ για να δυναμώσει την επίθεση του Εργοτέλη.

Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου είχε καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας και σε οργανωμένη επίθεση στο 56′ πάγωσε τους περίπου 6.000 φίλους των γηπεδούχων. Ο Ναπολεόνι βρήκε τον Σουμπίνιο, ο οποίος με πλασέ νίκησε τον Καβουσάκη (0-1). Τέσσερα λεπτά αργότερα ο πρόεδρος της ΠΑΕ Εργοτέλης Απόστολος Παπουτσάκης αποχώρησε εκνευρισμένος από το Παγκρήτιο!

Σωστή ήταν η διαιτησία του Σιδηρόπουλου (Δωδεκανήσου). Με κίτρινη κάρτα παρατηρήθηκαν οι Σουμπίνιο, Τζούνιορ, Τομάς, Τζανακάκης, Κυριακίδης, Ιωάννου, Γιαλούσης.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Καβουσάκης, Τζανακάκης, Σασιασβίλι (75′ Χάντι), Ολίσε, Σαρρής, Φραγκουλάκης, Γιαλούσης, Τζούνιορ, Κατσικοκέρης, Κουτσιανικούλης (75′ Μπέτο), Μπούντιμιρ (54′ Λεάλ).

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Κυριακίδης, Μουλόπουλος (76′ Βασιλείου), Τομάς, Ζησόπουλος, Ιωάννου, Κόρμπος, Κουτσόπουλος, Σουμπίνιο (88′ Μαχαίρας), Φαβάλι, Ναπολεόνι, Πόποβιτς (84′ Βιάνα).

Την ευθύνη για τη θέση στην οποία βρέθηκε ο Εργοτέλης ανέλαβε ο Νίκος Καραγεωργίου:

«Φυσικά και εγώ έχω την ευθύνη, γιατί εγώ είμαι αυτός που έφτιαξε αυτήν την ομάδα. Ομως αν μας βγει πάλι το άγχος και στο παιχνίδι της Κυριακής με την Ξάνθη δεν θα μπορούμε να κερδίσουμε. Εμείς θα κοιτάξουμε τη δική μας ομάδα, δεν θα έχουμε το μυαλό μας στο ματς της Κέρκυρας».

Πανευτυχής ο τεχνικός του Λεβαδειακού Γιώργος Παράσχος τόνισε: «Αισθάνομαι την υποχρέωση να δώσω πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά. Αντεξαν τον Γολγοθά και πέτυχαν έναν μεγάλο άθλο».