Ποια έκπληξη κρύβει η σημερινή, τελευταία ημέρα των μεταγραφών;

Ποιος από τους Τέβες, Μπερμπάτοφ, Ντρογκμπά, Τόρες θα αλλάξει ομάδα την ύστατη ώρα; Να θυμίσουμε πως την περυσινή αντίστοιχη περίοδο είχε πραγματοποιηθεί η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, όταν η Τσέλσι έδωσε στη Λίβερπουλ 60 εκατ. ευρώ για τον Φερνάντο Τόρες.

Προς το παρόν σχεδόν βέβαιη πρέπει να θεωρείται η μεταγραφή του Τζιμπρίλ Σισέ από τη Λάτσιο στην ΚΠΡ έναντι πέντε εκατ. ευρώ. Ο Γάλλος φεύγει από την Αιώνια Πόλη με τη στάμπα του αποτυχημένου, έχοντας σημειώσει πέντε γκολ σε 27 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις και θα τον αντικαταστήσει πιθανότατα ο Ιάπωνας Κεϊσούκε Χόντα, που ανήκει στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Στα τέλη Δεκεμβρίου ο Σισέ διαβεβαίωνε πως δεν πρόκειται να φύγει από τη Λάτσιο, όταν η Οσέρ έδειξε ενδιαφέρον για την απόκτησή του, γράφοντας στο twitter πως είναι πολεμιστής και θα παλέψει να αποδείξει την αξία του.

Μεγάλο ερωτηματικό παραμένει ο Κάρλος Τέβες. Ο προπονητής του στη Μάντσεστερ Σίτι Ρομπέρτο Μαντσίνι δήλωσε χθες πως ο παίκτης δεν πρόκειται τελικά να παραχωρηθεί, αλλά η Μίλαν που ενδιαφέρεται σφόδρα αφήνει να εννοηθεί πως θα παλέψει για την απόκτησή του μέχρι την τελευταία στιγμή.

Η Ιντερ έκανε την έκπληξη κλέβοντας μέσα από τα χέρια της Γιουβέντους τον μέσο της Πόρτο Φρέντι Γκουαρίν, ενώ απέκτησε και τον νεαρό Βραζιλιάνο Ζουάν από την Ιντερνασιονάλ και παραχώρησε δανεικό στην Εσπανιόλ τον Κουρίνιο.

Στους «Δράκους» επέστρεψε από τη Μαρσέιγ ο αργεντινός μέσος Λούτσο Γκονζάλες, τον οποίο είχε αποκτήσει η γαλλική ομάδα έναντι 18 εκατ. ευρώ πριν από δυόμισι χρόνια. Εκπληξη η μετακόμιση του Ιταλού Λούκα Τόνι από τη Γιουβέντους στην Αλ Νασρ του Ντουμπάι, ενώ η Τσέλσι απέκτησε τον 20χρονο Βέλγο Κέβιν ντε Μπρούιν από την Γκενκ έναντι 8 εκατ. ευρώ.