Υπέρ του ορισμού ενός εκλεγμένου υπουργού επί των δημοσιονομικών τάσσεται ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, ο οποίος απέρριψε τα σενάρια περί επιτροπείας στη χώρα μας λέγοντας ότι είναι εκτός των όρων της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου.

Ο κ. Κουβέλης, μιλώντας στον Σκάι, δήλωσε ότι «δεν θα είχα αντίρρηση στο να υπάρξει υπουργός επί των δημοσιονομικών της χώρας, υπό την προϋπόθεση ότι ένας τέτοιος υπουργός θα ήταν της επιλογής του ελληνικού λαού».

Αργότερα διευκρίνισε στα «ΝΕΑ» ότι, σύμφωνα με την πρότασή του, το κάθε κυβερνητικό κόμμα θα μπορεί να ορίζει έναν μόνιμο υπουργό επί του προϋπολογισμού, ο οποίος ωστόσο θα εξαντλεί την τετραετή θητεία ακόμη κι αν αλλάξει το κόμμα που θα έχει τη διακυβέρνηση της χώρας. Για να συμβεί αυτό, εξήγησε, θα πρέπει να επέλθει μια «συνταγματική τακτοποίηση». Μ’ αυτόν τον τρόπο το ίδιο πρόσωπο θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί επί μακρόν τα δημοσιονομικά της χώρας.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υπενθύμισε και την πρόσφατη πρότασή του για τη σταθερή και μόνιμη παρακολούθηση της εφαρμογής του προϋπολογισμού από τη Βουλή.