Ο σχεδιασμός του Παναθηναϊκού για τον αγώνα με τον Ικαρο έγινε αντιληπτός από τα πρώτα λεπτά του ματς. Αξονάς του ο Καϊμακόγλου, που είχε διπλή αποστολή. Να περιορίσει τον Τζίμι Μπάξτερ και να αναλάβει πρωτοβουλίες στην επίθεση.

Στο πρώτο δεκάλεπτο ο «Κάι» είχε 12π. (με 6/7δ.), πήρε 3 ριμπάουντ, έδωσε 2 ασίστ, έκανε 3 κλεψίματα και ήταν ο πρωταγωνιστής στο 27-17 του ΠΑΟ, με το οποίο οι Πράσινοι έβαλαν τις βάσεις για το τελικό 95-66.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδας έβγαλαν αυτοματισμούς, είχαν διάθεση και πίεσαν τον Ικαρο (22λ.), που με τον Σκουρτόπουλο στον πάγκο ήταν φανερό πως ψάχνει νέα ταυτότητα.

Σε κάθε σύστημα ο νέος προπονητής των γηπεδούχων υπενθύμιζε στους παίκτες τις θέσεις και τις κινήσεις τους!

Ετσι τα πιο ενδιαφέροντα πράγματα του σαββατιάτικου ματς δεν είχαν αθλητική περιβολή. Ο αγώνας ήταν ιδιαίτερος καθότι δύο άνθρωποι που έζησαν μεγάλες στιγμές στο γήπεδο της Γλυφάδας ως συμπαίκτες, καθόντουσαν με πολιτικά στους πάγκους, ενώ το ίδιο συνέβη με τον Ιαν Βουγιούκα. Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης και ο Νίκος Οικονόμου, συμπαίκτες στον Παναθηναϊκό τις σεζόν που οι Πράσινοι χρησιμοποιούσαν το συγκεκριμένο γήπεδο ως έδρα, ήταν κοστουμαρισμένοι και αντίπαλοι. Βοηθός μάνατζερ στον ΠΑΟ ο ένας, βοηθός προπονητή του Σκουρτόπουλου ο άλλος…

Οσον αφορά τον Βουγιούκα, ένιωσε ενοχλήσεις στην πτέρνα (πελματιαία απονεύρωση) και προφυλάχτηκε. Εκανε εξετάσεις και υπάρχει αγωνία για το ματς με τη Φενέρ, όμως πιθανότατα θα ταξιδέψει για τον κρίσιμο αγώνα. «Είναι θέμα κατά πόσο αντέχει τον πόνο», είπε ο Ομπράντοβιτς με νόημα.

Ερήμην του ο Σέρβος ήταν εκ των πρωταγωνιστών του αγώνα στην Καβάλα, όπου οι γηπεδούχοι νίκησαν (89-69) το Μαρούσι. Είχαν επικρατήσει του Παναθηναϊκού με 52% στα τρίποντα (12/23), δεν θα έκαναν το ίδιο όταν σούταραν με 71% από τα 6μ75 (15/21); «Κάνουμε υπερπροσπάθεια. Κανείς προπονητής δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι περισσότερο. Ούτε ο Ομπράντοβιτς», είπε ο Γκαγκαλούδης.