Αποσύρονται από την αγορά πλαστικά πιάτα, καθώς σύμφωνα με τους ειδικούς είναι επικίνδυνα. Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) καλεί τους καταναλωτές που τα έχουν προμηθευτεί να μην τα χρησιμοποιήσουν.

Ειδικότερα, η Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας του ΕΦΕΤ, στο πλαίσιο του Προγράμματος Επίσημου Ελέγχου Ασφάλειας και Ποιότητας Τροφίμων για τον έλεγχο υλικών και αντικειμένων που προορίζονται να έρθουν σε επαφή με τρόφιμα και σε συνεργασία με το Γενικό Χημείο του Κράτους, διαπίστωσε ολική μετανάστευση οξικού οξέος σε πλαστικά πιάτα, σε επίπεδο μεγαλύτερο από το ανώτατο επιτρεπτό όριο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση «πρόκειται για το προϊόν με την εμπορική επωνυμία "20 Πιάτα πλαστικά SPAR – από υλικό 100% ανακυκλώσιμο" (με αναγραφόμενο κωδικό Nο 916 χαραγμένο και στις δύο πλευρές κάθε πιάτου), το οποίο παρασκευάζεται από την επιχείρηση «ΜΟΡΝΟΣ Α.Ε.», 7ο χλμ. Θήβας – Χαλκίδας, για λογαριασμό της εταιρείας «ΑΦΟΙ ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΙ Α.Ε.Β.Ε.», 11ο χλμ. Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας, Μεταμόρφωση Αττικής».

Στο πλαίσιο αυτό ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση απόσυρση του συνόλου του προϊόντος ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη σχετικοί έλεγχοι.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από