30.01.2012

Το Σάββατο 4 και Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012, θα λάβει χώρα στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών η ετήσια Διημερίδα της Πανεπιστημιακής Νευρολογικής Κλινικής.

Το Θέμα της Διημερίδας θα είναι εφέτος η «Κεφαλαλγία».

Η κεφαλαλγία, ο πονοκέφαλος όπως λέγεται συνήθως, είναι συχνό σύμπτωμα-ενόχλημα που απαιτεί ιατρική αντιμετώπιση και διερεύνηση για να αποκλεισθούν σοβαρές παθήσεις που μπορεί να εκδηλώνονται έτσι.

Εκτός από τα προβλήματα που προκαλεί ο πονοκέφαλος στη λειτουργία του ατόμου, επιφέρει μερικές φορές δυσλειτουργία στο οικογενειακό και εργασιακό περιβάλλον.

Τα συμπτώματα, τα αίτια, η διάγνωση και η αντιμετώπιση θα παρουσιασθούν και θα αναλυθούν από διακεκριμένους επιστήμονες του Ελλαδικού χώρου, ειδικούς στη θεματολογία της Κεφαλαλγίας.

Η Τελετή Έναρξης θα λάβει χώρα το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου στις 8.00 το βράδυ και ο προσκεκλημένος ομιλητής συγγραφέας Κώστας Λογαράς θα παρουσιάσει «πέντε συν μία κλινικές εικόνες του mobile perpetuum» και θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με τον Δημήτρη Δημακόπουλο, Σολίστ της Κλασσικής Κιθάρας.

Η Διημερίδα, που θα αρχίσει στις 4.30 μμ το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου, γίνεται σε συνεργασία με την Ιατρική Εταιρεία Δυτικής Ελλάδος και Πελοποννήσου, ενώ τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Νευρολογικής Εταιρείας.

Στους συμμετέχοντες θα χορηγηθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης με μοριοδότηση (Συνεχιζόμενη Ιατρική Εκπαίδευση).

Η παρακολούθηση είναι δωρεάν και ανοιχτή στο κοινό.