Αναταραχή στην Αλγερία

1960: «ΠΑΡΙΣΙ: Επείγοντα τηλεγραφήματα από το Αλγέριον αναφέρουν ότι ο αφιχθείς σήμερον εκεί Γάλλος πρωθυπουργός κ. Ντεμπρέ εκάλεσε τα επαναστατικά στοιχεία των Γάλλων αποίκων να εγκαταλείψουν τα οδοφράγματα και να παραδώσουν τα όπλα πριν δοθεί διαταγή εις θωρακισμένα στρατιωτικά οχήματα να επιτεθούν προς αποκατάστασιν της τάξεως. Υπάρχουν φόβοι περαιτέρω αιματοχυσίας». («ΤΑ ΝΕΑ»)

Βαρυχειμωνιά πλήττει τη χώρα

1963: «Τα χιόνια σταμάτησαν, αλλά το ψύχος διατηρείται δριμύτατο σε όλη τη χώρα. Ακόμη μια περιοχή, η Φλώρινα, εκηρύχθη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ο στρατός ετέθη σε επιφυλακή και από σήμερα αρχίζει η ρίψις εφοδίων σε αποκλεισμένα χωριά. Εκατοντάδες αυτοκίνητα μένουν ακόμη παγιδευμένα στις μεγάλες οδούς. Κίνδυνος πλημμυρών διαφαίνεται ευθύς ως αρχίσει η τήξις των χιόνων».

(«ΤΑ ΝΕΑ»)

Πικρός ο καφές

1973: «Αυξάνονται οι τιμές των ειδών καφενείου με αγορανομική διάταξη που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Σύμφωνα με τη διάταξη, ισχύουν οι εξής τιμές κατά κατηγορία καταστημάτων: Καφές δρχ. 3,20 – 3 – 2,70. Καφές σερβιριζόμενος με μπρίκι 3,60 – 3,30 – 3 δρχ. Πορτοκαλάδα, λεμονάδα, γκαζόζα, ταμ-ταμ, μπυράλ 3,50 – 3,30 – 3,10. Στα καφενεία δημοσίων υπηρεσιών κ.λπ. οι τιμές αυτές θα ισχύουν μειωμένες κατά 10% έναντι των τιμών της Γ’ κατηγορίας κέντρων. Για τα περίπτερα θα ισχύουν οι εξής τιμές: Πορτοκαλάδα, λεμονάδα: 2,50. Γκαζόζα: 1,70. Λουκούμια: 2 δρχ. Στα γήπεδα οι τιμές των αναψυκτικών θα είναι 3,50 δρχ.». («ΤΑ ΝΕΑ»)