Ο Λεονάρντο, ο οποίος πρόσφατα είχε δηλώσει σε συνέντευξη Τύπου έπειτα από ματς της ΑΕΚ ότι δεν αντέχει άλλο, προχώρησε σε προσφυγή αφού τα προβλήματα που αντιμετωπίζει είναι πολλά. Ο Βραζιλιάνος δεν έχει πάρει εδώ και αρκετό καιρό τα χρήματα που περίμενε, από τα οποία στέλνει στους δικούς του στη Βραζιλία αλλά ζει και την οικογένειά του στην Αθήνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι πρόσφατα η σπιτονοικοκυρά του τον απείλησε ότι θα προχωρήσει σε αγωγή έξωσης, αφού προφανώς η ομάδα δεν πλήρωσε το ενοίκιό του. Τα χρήματα που έδωσε η ΑΕΚ τις τελευταίες ημέρες δεν μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες του. Ετσι, βλέποντας ότι δεν υλοποιήθηκε η υπόσχεση ότι θα πάρει χρήματα στις 20 του μήνα, αποφάσισε να καταθέσει προσφυγή ώστε να έχει το περιθώριο να βρει ομάδα να συνεχίσει την καριέρα του. Στην προσφυγή του ζητεί 278.000 ευρώ που είναι δεδουλευμένα και 350.000 ευρώ που είναι τα χρήματά του για τη μελλοντική συνεργασία του με την ΑΕΚ ώσπου να λήξει το συμβόλαιό του.

Χθες το απόγευμα ο παίκτης παρουσία του μάνατζέρ του συναντήθηκε με τον Σταύρο Αδαμίδη και τον Βασίλη Δημητριάδη σε μια προσπάθεια να βρεθεί η χρυσή τομή και να μείνει στην ομάδα.

Ο πρόεδρος της Ενωσης υποσχέθηκε ότι μπορεί να βρει και να του δώσει περίπου 100.000 ευρώ τον Φεβρουάριο και τα υπόλοιπα έως το καλοκαίρι, αλλά ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής δεν δείχνει διατεθειμένος να κάνει μία ακόμη υποχώρηση. Ηδη έχει προτάσεις από ομάδες της Τουρκίας και της Ρωσίας, ενώ από την Ελλάδα δεν τον έχει πλησιάσει κανείς παρότι ακούγεται πως τον θέλει ο Ολυμπιακός.

Στην ίδια κίνηση με τον Λεονάρντο προχώρησε και ο Νίκος Καράμπελας, ο οποίος ζήτησε από τον Αδαμίδη να χαρίσει στην ΠΑΕ κάποια από τα οφειλόμενα και να μείνει ελεύθερος, αλλά δεν πήρε θετική απάντηση. Στον αμυντικό της ΑΕΚ οφείλονται περίπου 433.000 ευρώ και οι πληροφορίες λένε ότι, αν η διοίκηση αποφασίσει να τον αφήσει ελεύθερο να διαπραγματευτεί τη μεταγραφή του, ίσως αποσύρει την προσφυγή.

Το θέμα είναι ότι τα πράγματα αρχίζουν να ξεφεύγουν πλέον και είναι σημαντικό πως μάλλον αυτοί οι δύο ποδοσφαιριστές δεν πρόκειται πλέον να υπολογίζονται από τον Κωστένογλου, εκτός και αν δεχτούν να παίξουν ένα ακόμη παιχνίδι. Η προσφυγή του Λεονάρντο θα εκδικαστεί την επόμενη Δευτέρα και θα του μείνει μία ημέρα για να δει πού θα συνεχίσει την καριέρα του αν μείνει ελεύθερος.

Εκτός και αν σήμερα αλλάξουν τα δεδομένα και βρεθούν τα χρήματα ή μέρος αυτών που ζητούν οι παίκτες και δοθούν και εγγυήσεις για το μέλλον ώστε να αποσύρουν τις προσφυγές τους.