Στη φυλακή οδηγήθηκαν 28 από τους 47 συλληφθέντες που απολογήθηκαν στον γ' τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης για την υπόθεση του κυκλώματος εκβιαστών και τοκογλύφων. Οι υπόλοιποι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και την καταβολή χρηματικής εγγύησης ύψους από 10.000 έως και 300.000 ευρώ. Σήμερα πρόκειται να απολογηθούν στον ανακριτή οι τελευταίοι έξι κατηγορούμενοι, ανάμεσά τους τέσσερις φερόμενοι ως αρχηγοί ομάδων, ο Μάρκος Καραμπέρης, τα αδέλφια Μελέτη και ο Δημήτρης Λαμπάκης.
Από την Παρασκευή έως και χθες προφυλακιστέοι κρίθηκαν μεταξύ άλλων ο Γεώργιος Πολυμέρης, φερόμενος ως αρχηγός της τρίτης ομάδας, το στέλεχος του ΣΔΟΕ Χρήστος Παπαχατζής και ο απότακτος αστυνομικός Ευστράτιος Κωνσταντινίδης.
Ελεύθεροι με χρηματική εγγύηση 100.000 ευρώ αφέθηκαν οι δικηγόροι Νικόλαος Ζήνδρος και Αλέξανδρος Σταμπουλής καθώς και το στέλεχος της Τράπεζας Πειραιώς Γεώργιος Θεοδώρου, ενώ εγγύηση 200.000 ευρώ κλήθηκαν να καταβάλουν ο εφοριακός Αναστάσιος Μουταφίδης και ο δημοσιογράφος της ΕΤ3 Γιώργος Φερέτης. Ο τελευταίος προσκόμισε ένορκη βεβαίωση φερόμενου θύματος, σύμφωνα με το οποίο χρήματα κατατέθηκαν στον λογαριασμό του ως εξυπηρέτηση και χωρίς τοκογλυφικό επιτόκιο.
Από την πλευρά του ο Χρήστος Παπαχατζής του ΣΔΟΕ υποστήριξε ότι γνωρίζει τον Καραμπέρη γιατί ως πρόεδρος του συλλόγου εφοριακών διοργάνωνε εκδηλώσεις στα νυχτερινά κέντρα του, ενώ για την καταγγελία εις βάρος τού επιχειρηματία που φέρεται να έβαλε στο συρτάρι υποστήριξε ότι δεν την αποσιώπησε, αντίθετα διέταξε έρευνα έπειτα από δέκα ημέρες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από