Σάλο προκάλεσαν χθες στη Βουλή οι δηλώσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) Γ. Προβόπουλου, καθώς ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας Κ. Μουσουρούλης σε επερώτηση του κόμματός του για την «ανυπαρξία περιφερειακής πολιτικής» σχολίασε ότι ο Γ. Προβόπουλος «δεν είναι ο μόνος που είπε πως αυτό που συνέβη στη χώρα δεν ήταν αναπόφευκτο».

Η παρατήρησή του αυτή προκάλεσε την άμεση αντίδραση του παρισταμένου υφυπουργού Ανάπτυξης Θ. Μωραΐτη, ο οποίος αφού δήλωσε ότι δεν θα μπει στη διαδικασία να απαντήσει στον διοικητή της ΤτΕ σημείωσε με νόημα ότι «ο λαός έχει και μνήμη και κρίση» και πως «όλοι γνωρίζουν με ποιον τρόπο η χώρα έφθασε στο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα και πως κάποιοι την εγκατέλειψαν και την οδήγησαν στα βράχια».

Κι ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κ. Μαρκόπουλος υποστήριξε ότι «το ΠΑΣΟΚ ενοχλήθηκε από τις επισημάνσεις του κ. Προβόπουλου», ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρ. Πρωτόπαπας κάλεσε τον διοικητή της ΤτΕ να ενημερώσει τον ελληνικό λαό «εάν θέλει και μέσω της Βουλής», όπως είπε – καθώς και «να εξηγήσει σε ποια περίοδο αναφέρεται και εάν είχε ενημερώσει εγκαίρως τις ηγεσίες των κομμάτων και τι συγκεκριμένα είχε προτείνει.

Και πρόσθεσε: «Οποιος έχει κάτι να πει ας το πει… Δεν πρέπει να μιλάμε με υπονοούμενα και χρησμούς… Είμαστε σε μία δύσκολη εποχή, χρειάζονται καθαρές κουβέντες και ειλικρινείς εξηγήσεις από τον οποιονδήποτε».