Το τελικό πόρισμα 250 σελίδων παρουσίασε σήμερα η επιτροπή των «σοφών» στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Εν όψει της συνάντησης με την τρόικα την ερχόμενη Πέμπτη, οι «σοφοί» ζήτησαν την συνδρομή του Υπουργείου για επικαιροποίηση των στοιχείων, καθώς εκπνέει η διορία που έχουν θέσει οι εμπειρογνώμονες της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ.

Σύμφωνα με πηγές, πρόκειται για ένα θεωρητικό κείμενο το οποίο επικεντρώνεται σε 11 σημείαστον χώρο της υγείας. Έτσι, μεταξύ άλλων δίδεται ιδιαίτερη έμφαση στο νέο ενιαίο Ταμείο (ΕΟΠΥΥ), στο φάρμακο, στην οργάνωση, στην διοίκηση, στο ανθρώπινο δυναμικό, στην δημόσια υγεία, στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και στην αποτελεσματικότητα.

Σημειώνεται, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, ότι το πόρισμα απαρτίζεται από προτάσεις , οι οποίες ωστόσο δεν έχουν δημοσιονομικό χαρακτήρα αλλά διαρθρωτικό. Ούτε όμως, συμπεριλαμβάνονται εισηγήσεις για «λουκέτο» νοσοκομείων.

Τα επόμενα 24ωρα αναμένεται να γίνουν οι τελευταίες τροποποιήσεις, έτσι ώστε το κείμενο να παραδοθεί την Πέμπτη στη τρόικα, ενώ την Παρασκευή έχει προγραμματιστεί σύσκεψη εργασίας με τους αρμόδιους φορείς, όπου και θα συζητηθούν τα βασικά του σημεία.