Σίφουνας ο Αστέρας Τρίπολης, διέλυσε τον ΠΑΣ στα Γιάννινα με το επιβλητικό 4-1 και πέρασε εντυπωσιακά στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος.

Το πρώτο ημίχρονο έληξε ισόπαλο 0-0, με τους γηπεδούχους να έχουν την εδαφική υπεροχή, χωρίς όμως σπουδαίες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες.

Το γκολ του Τσαμπούρη στο 63′ ήταν αυτό που άλλαξε τη ροή του αγώνα, με τους φιλοξενουμένους να παίρνουν προβάδισμα δύο γκολ με τον Ράγιος τρία λεπτά αργότερα. Ο Γεωργίου έδωσε ελπίδες στους γηπεδούχους σκοράροντας στο 75′ αλλά ο Χούλι τέσσερα λεπτά αργότερα έβαλε τέλος στις όποιες φιλοδοξίες τους. Κερασάκι στην τούρτα το υπέροχο γκολ του Ράγιος στις καθυστερήσεις, όταν πέρασε όποιον αντίπαλο βρήκε μπροστά του και πλάσαρε.

Ο Αστέρας έδειξε χθες ότι αφομοιώνει τον τρόπο παιχνιδιού που αγαπά ο Τσιώλης, δηλαδή καλή αμυντική λειτουργία και αξιοποίηση των αντεπιθέσεων.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κωνσταντινέας.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Κηπουρός, Ντάσιος (72′ Οικονόμου), Κώτσιος, Μιχαήλ, Πάντος, Τζημόπουλος (46′ Γεωργίου), Ζαραδούκας, Ντε Βινσέντι, Κυριάκος, Τζάνης (69′ Γιάκος), Μπακαγιόκο.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Χακόμπο, Αργυρόπουλος, Φορμίκα, Πουλίδο, Κουρμπέλης, Πιπίνης, Ράγιος, Λαδάκης, Εγκόν (70′ Χούλι), Φρανκού (59′ Τσαμπούρης), Σολάκης (84′ Μπαρτολίνι).

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

n Σάκης Τσιώλης: «Ημασταν πειθαρχημένοι και δεν επιτρέψαμε να δεχτούμε πρώτοι γκολ. Το προβάδισμα ήταν αυτό που άλλαξε τη ροή του αγώνα. Αδικεί κατάφωρα τα Γιάννινα το σκορ. Το ματς ήταν αμφίρροπο στη μεγαλύτερη διάρκεια. Το δεύτερο γκολ που πετύχαμε ήταν αυτό που έδωσε άλλη τροπή στο ματς».

Αγγελος Αναστασιάδης: «Το αποτέλεσμα είναι πολύ άσχημο. Δεν το αξίζαμε, γιατί είχαμε καλή παρουσία στο παιχνίδι. Δεχτήκαμε απίθανα γκολ. Πιστεύω ότι είμαστε σε πολύ καλό δρόμο σ’ αυτά που ζητάω, δυστυχώς δεν μπορούμε να τα πραγματοποιήσουμε σε τέτοιο γήπεδο».