Η συνάντηση χαρακτηρίστηκε και από τις δύο πλευρές ως άτυπη, ενώ δεν έγιναν δηλώσεις στον Τύπο. Σύμφωνα ωστόσο με πληροφορίες, στην κορυφή της ατζέντας βρέθηκε η πρόοδος του PSI, από την οποία εξαρτάται κατά κύριο λόγο η εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, κατά τις συνομιλίες της τόσο με την Α. Μέρκελ όσο και με τον υπουργό οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τον υπουργό οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ με τους οποίους συναντήθηκε νωρίτερα, η Κρ. Λαγκάρντ ανέδειξε την ανάγκη συντονισμού του ΔΝΤ με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ενόψει της απόφασης για την συνέχιση της καταβολής της οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα.

Το Ταμείο, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το γερμανικό περιοδικό «Spiegel», είχε εκφράσει πρόσφατα επιφυλάξεις σχετικώς με το εάν το ελληνικό χρέος θα καταστεί βιώσιμο ακόμη και μετά το σχεδιαζόμενο κούρεμα.

Στην ατζέντα των συναντήσεων βρέθηκε ακόμη η οικονομική κατάσταση στην Ουγγαρία, η οποία επιδεινώθηκε το τελευταίο διάστημα και η συζήτηση για εκ νέου προσφυγή της Βουδαπέστης στο ΔΝΤ.

Σήμερα η κ. Λαγκάρντ θα μεταβεί στο Παρίσι προκειμένου να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, ενώ η κ. Μέρκελ θα δεχθεί στην Καγκελαρία τον Πρωθυπουργό της Ιταλίας Μάριο Μόντι.