Τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους μέχρι την Παρασκευή αποφάσισαν οι φαρμακοποιοί της Αθήνας και του Πειραιά, έπειτα από μια έντονη σε αντιπαραθέσεις συνεδρίαση.

Αυτό σημαίνει ότι μέχρι την Παρασκευή οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να συνεχίσουν να πληρώνουν από την τσέπη τους τα φάρμακά τους, καθώς οι φαρμακοποιοί δεν θα χορηγούν με πίστωση φάρμακα στους ασφαλισμένους όλων των Ταμείων.

Χθες, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος προειδοποίησε τους φαρμακοποιούς ότι αν συνεχίσουν να μην εκτελούν τις συνταγές των Ταμείων, θα προχωρήσει σε κατάργηση των συμφωνιών των ασφαλιστικών ταμείων με τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους και στην κατάρτιση μεμονωμένων συμβάσεων με φαρμακεία.

Από την πλευρά τους, οι νοσοκομειακοί γιατροί απέχουν από την εξυπηρέτηση των προγραμματισμένων περιστατικών έως και την Πέμπτη - ημέρα κατά την οποία θα συνεδριάσουν για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Οι γιατροί του ΙΚΑ, εξάλλου, απέχουν από τα καθήκοντά τους με 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες έως και την Παρασκευή, ενώ σήμερα είναι η τελευταία ημέρα απεργίας των ιδιωτών γιατρών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από