Έκκληση στην παγκόσμια ιατρική κοινότητα να την βοηθήσει έκανε μια 25χρονη Ιρλανδή, η οποία δεν έχει μπει ακόμα στην εφηβεία επειδή το σώμα της έπαψε να αναπτύσσεται στα 12 της χρόνια.

Η Κέιτ Κην πιστεύεται ότι είναι η μοναδική γυναίκα στην Ιρλανδία που πάσχει από το επονομαζόμενο σύνδρομο ουραίας υποστροφής - μία σπάνια διαταραχή, που προσβάλλει 1 στους 25.000 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Η Κέιτ ποτέ δεν είχε έμμηνο ρύση ούτε παρουσίασε τα χαρακτηριστικά του φύλου μιας ενήλικης γυναίκας, όπως την αύξηση του μεγέθους του στήθους.

Ωστόσο, οι ορμονικές υστερήσεις που παρουσιάζει και οι οποίες ευθύνονται για την «παγίδευση» του σώματός της στην ηλικία των 12 ετών, δεν είναι τυπικές του συνδρόμου, κατά το οποίο δεν έχει αναπτυχθεί φυσιολογικά στη μήτρα το κατώτερο τμήμα της σπονδυλικής στήλης.

Αυτή η ελλιπής ανάπτυξη μπορεί να προκαλέσει διάφορα ιατρικά προβλήματα, που κυμαίνονται από μερική απουσία του κατώτερου τμήματος της σπονδυλικής στήλης έως παραμόρφωση των κατώτερων σπονδύλων, της πυέλου και της σποδνυλικής στήλης.

Τα ήπια περιστατικά μπορεί να μην έχουν συμπτώματα, ενώ τα σοβαρά μπορεί να πάσχουν από σοβαρές γενετικές ανωμαλίες, νευρολογικά προβλήματα (λ.χ. παράλυση των κάτω άκρων) και ακράτεια.

Εξαιτίας του συνδρόμου, από το οποίο η Κέιτ έμαθε ότι πάσχει πριν από δύο χρόνια, το ύψος της έχει καθηλωθεί στο 1,42 μέτρα.

Η Κέιτ δήλωσε ότι πέρασε έως σήμερα τη ζωή της προσπαθώντας να κρυφτεί από τον κόσμο, αλλά πλέον βγήκε στην δημοσιότητα ελπίζοντας ότι κάποιος γιατρός θα μπορέσει να την βοηθήσει.

Έως στιγμής, έχει κάνει ορμονοθεραπεία επί επτά χρόνια, σε μια προσπάθεια να ενθαρρυνθεί το σώμα της να αναπτυχθεί, αλλά η μέθοδος απέτυχε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από