9 Ιανουαρίου 2012

Η ΜΚΟ PRAKSIS σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινωνικής Επανένταξης και το Συμβουλευτικό Κέντρο του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ θα βρίσκονται μαζί με την Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης και Εξέτασης για HIV της PRAKSIS στο πάρκο Ξαρχάκου από τις 10 Ιανουαρίου έως και τις 15 Φεβρουαρίου 2012 κάθε Τρίτη και Τετάρτη από τις 12.00 – 15.00. Τη δράση υποστηρίζει ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο των προγραμμάτων της Δημόσιας Υγείας που υλοποιεί η ΜΚΟ PRAKSIS, αλλά και με αφορμή την έξαρση της εξάπλωσης του ιού του HIV στον πληθυσμό των χρηστών ενδοφλέβιων ουσιών, η Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης που διαθέτει η PRAKSIS, η οποία είναι στελεχωμένη με γιατρό και κοινωνικό λειτουργό θα ενημερώνει όσους προσέρχονται, για HIVκαι Ηπατίτιδα C, για τους τρόπους πρόληψης τους, καθώς και αντιμετώπισής τους.

Μετά την αρχική ενημέρωση θα πραγματοποιείται, σε όποιον ενδιαφέρεται, rapid test ηπατίτιδας C και HIV.

Το θεραπευτικό προσωπικό του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ και η ομάδα μελών της Επανένταξης θα κάνουν ενημερώσεις και συνεντεύξεις για την ευαισθητοποίηση και την κινητοποίηση των τοξικομανών της περιοχής, ώστε να απευθυνθούν στα προγράμματα απεξάρτησης της Θεσσαλονίκης.

«Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης και Εξέτασης για τον HIV»

Η PRAKSIS υλοποιεί το πρόγραμμα: «Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης και Εξέτασης για τον HIV», το οποίο αφορά στη λειτουργία Κινητής Μονάδας με σκοπό:

* τη συμβουλευτική πριν ή/ και μετά το διαγνωστικό τεστ για τον HIV (pre & post test counseling) και

* την πραγματοποίηση του Rapid HIV Test, δωρεάν, ανώνυμα, γρήγορα.

έχοντας ως κεντρικό μήνυμα:

H Κινητή Μονάδα της ΜΚΟ PRAKSIS ταξιδεύει σε διάφορα σημεία της Αθήνας, αλλά και της Θεσσαλονίκης και δίνει τη δυνατότητα στον κόσμο να εξεταστεί ανώνυμα και δωρεάν για τον HIV, με την ειδική εξέταση με το σάλιο όπου το αποτέλεσμα βγαίνει σε 20 λεπτά. Όποιος το επιθυμεί μπορεί να εξεταστεί και στα Πολυϊατρεία της PRAKSIS στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα, η PRAKSIS λειτουργεί «Τηλεφωνική Γραμμή Ενημέρωσης» για ζητήματα σχετικά με HIV, Ηπατίτιδα Β, Ηπατίτιδα C, με κεντρικό μήνυμα:

Η Τηλεφωνική Γραμμή λειτουργεί καθημερινά και απαντάει σε ποικίλα ζητήματα, όπως μεταξύ άλλων σε θέματα πρόληψης, ενημέρωσης για τους τρόπους μετάδοσης, για τη διαδικασία εξέτασης και εμβολιασμού στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

· Στο τηλ.: 2310 556145, κα Ιωάννα Ρόκκου (Υπεύθυνη των προγραμμάτων της Δημόσιας Υγείας της ΜΚΟ PRAKSIS)

· Στο τηλ: 2310 215505 κα. Κατερίνα Παπαδημητρίου, Κέντρο Κοινωνικής Επανένταξης

· Στο τηλ: 2310 212030/1, Συμβουλευτικό Κέντρο του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ

Τo πρόγραμμα Κινητή Μονάδα υλοποιείται με χρηματοδότηση της εταιρείας GILEAD, τη συμμετοχή της εταιρείας AΒΒΟΤΤ, με την αιγίδα του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.) και την υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης και Αντιμετώπισης του AIDS (ΕΕΜΑΑ).

Τα rapid test για την Ηπατίτιδα C είναι χορηγία από την εταιρεία MSD

Χορηγία προφυλακτικών: DUREX

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από