Ο Ολυμπιακός επικράτησε χθες του σκληροτράχηλου Ατρόμητου με σκορ 1-0 και καπάρωσε έτσι και αλλιώς τον… μισό άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα.

Ο Παναθηναϊκός έμεινε έξι βαθμούς πίσω και θα πρέπει να κατακτήσει τη νίκη στα ματς που έχει να δώσει στην έδρα του με Δόξα Δράμας και Λεβαδειακό για να πιάσει στην κορυφή την ομάδα του Βαλβέρδε.

Το ματς έγινε γκραν γκινιόλ στο φινάλε και η ομάδα του Γιώργου Δώνη καρδιοχτύπησε τους φιλάθλους του Ολυμπιακού. Στα τελευταία λεπτά υπήρξε μεγάλη ένταση, δυνατά μαρκαρίσματα και ο Ερυθρόλευκος τεχνικός για να θωρακίσει την αμυντική γραμμή χρησιμοποίησε τρίτο στόπερ, τον Ολοφ Μέλμπεργκ!

Ο αμυντικός Μαρκάνο ξεκλείδωσε την άμυνα του Ατρομήτου με κεφαλιά στο 53′: σε κόρνερ του Φετφατζίδη ο προωθημένος Μαρκάνο με γυριστή κεφαλιά νίκησε τον Ιτανζ (1-0). Ο ισπανός αμυντικός ήταν ενθουσιασμένος γιατί για πρώτη φορά στην καριέρα του σημείωσε γκολ-τρίποντο.

Μετά το γκολ οι φιλοξενούμενοι βγήκαν από το καβούκι τους και απείλησαν την εστία του Μέγερι (51′, 63′). Πάντως τις περισσότερες ευκαιρίες είχε ο Ολυμπιακός.

Ο διαιτητής Δελφάκης (Αρκαδίας) απέτυχε στον πειθαρχικό έλεγχο. Κίτρινη κάρτα: Παπαδόπουλος, Χολέμπας, Τοροσίδης, Δημούτσος, Ζουέλα, Μπέλιτς.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγερι, Τοροσίδης, Παπαδόπουλος, Μαρκάνο, Χολέμπας, Μανιάτης, Μοντέστο (46′ Μακούν), Μιραλάς (82′ Μέλμπεργκ), Φετφατζίδης, Φουστέρ (64′ Γέστε), Τζιμπούρ.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Ιτανζ, Νάστος, Τόμας, Ζουέλα, Γιαννούλης, Μακρής, Καραγκούνης (74′ Μπρίτο), Σφακιανάκης, Δημούτσος (62′ Γκαρσία), Καραμάνος (80′ Μπέλιτς), Αναστασάκος.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε τόνισε: «Για να είμαι ειλικρινής αισθάνομαι όπως τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Παρακαλώ να τελειώσει η χειμερινή μεταγραφική περίοδος. Είμαστε ικανοποιημένοι με την ομάδα που έχουμε και δεν μου αρέσει να αλλάζουμε στη μέση της σεζόν. Να μη μας ξεγελά η πρώτη θέση στη βαθμολογία. Ο τίτλος θα διεκδικηθεί επί ίσοις όροις από τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, ενώ το πρωτάθλημα θα προσφέρει συγκινήσεις. Μετά το γκολ χάσαμε την ισορροπία μας και την αίσθηση της σιγουριάς. Περιμένω περισσότερα από τους Μακούν, Γέστε».

Ο τεχνικός του Ατρομήτου Γιώργος Δώνης υποστήριξε: «Είχαμε πολλές απουσίες, παρ’ όλα αυτά φέραμε τον Ολυμπιακό σε δύσκολη θέση. Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει δικαιοσύνη. Οποια ομάδα βάλει την μπάλα στα δίχτυα είναι νικήτρια. Εμείς θα πρέπει να βελτιωθούμε στα εκτός έδρας παιχνίδια σε συνδυασμό με την καλή έδρα για να φτάσουμε στην πρώτη πεντάδα».

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης τόνισε ότι όλα θα πάνε καλά για την ομάδα του, ενώ ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Σάββας Θεοδωρίδης τα είχε με τη διαιτησία του Δελφάκη.

n Ο Μιραλάς αισθάνηκε ενόχληση στους οπίσθιους μηριαίους και σήμερα θα εκτιμηθεί η κατάστασή του.