O σφακιανός σέντερ ήταν, με διαφορά, ο κορυφαίος του γηπέδου και ο πονοκέφαλος που δεν μπόρεσαν να ξεπεράσουν οι παίκτες του Πανιωνίου στο χορταστικό 80-69 για τους Ερυθρόλευκους.

«Τώρα θα ζητήσει νέο συμβόλαιο ο Ανδρέας», αστειεύτηκε ο Ντούσαν Ιβκοβιτς.

Ο έμπειρος σέντερ, σεμνός όπως πάντα, όταν ρωτήθηκε μήπως είναι αυτός η… μεταγραφή του «ψηλού» τόνισε: «Λέτε να είμαι εγώ; Δεν νομίζω, απλώς προσπαθώ πάντα να κάνω όσο καλύτερα μπορώ τη δουλειά μου».

Ο «Ντούντα» πάντως επανέλαβε πως δεν έχει βρει ακόμα παίκτη. «Βρε παιδιά, γιατί δεν με βοηθάτε εσείς. Ειλικρινά δεν βρίσκεις εύκολα αυτή την εποχή παίκτη και δεν υπάρχει καμία συμφωνία με κανέναν ακόμα», τόνισε σχετικά με τα ονόματα που ακούγονται (τελευταίο, αυτό του Βέλγου σέντερ Μπένγκα που έχει παίξει και στους Λέικερς).

Το «κλειδί» για τη νίκη του Ολυμπιακού ήταν ότι χάλασε το παιχνίδι του Πανιωνίου (μόλις πέντε ασίστ), οι παίκτες του οποίοι λύγισαν μπροστά στην πίεση του εκπληκτικού κοινού τους (πρώτη φορά τόσος κόσμος στο κλειστό της Νέας Σμύρνης) αλλά και στον άτυπο τίτλο του φαβορί λόγω των απουσιών των φιλοξενουμένων.

«Ήταν επαγγελματική νίκη για τον Ολυμπιακό, ενώ για μας το παιχνίδι έγινε ακόμα πιο δύσκολο από τον τρόπο που το διαχειρίστηκαν τα μέσα ενημέρωσης δίνοντάς μας τον τίτλο του φαβορί.

Το λάθος είναι πως πήγαμε να διεκδικήσουμε το ματς με την επίθεση και όχι με την άμυνα, με αποτέλεσμα να δεχτούμε πολλά εύκολα καλάθια», παραδέχτηκε ο Γιώργος Μπαρτζώκας που δίπλα στον τραυματισμό του Μπατή («Μας έλειψε πιστεύω περισσότερο από όσο έλειψε στον Ολυμπιακό ο Σπανούλης») έχει νέο πονοκέφαλο με την εξάρθρωση ώμου του Νίκου Μπάρλου, που θα μείνει εκτός 4-6 εβδομάδες.

Νοκ άουτ και ο Κατσίβελης από τον Ολυμπιακό από κόντρα του Σαρικόπουλου (άθελά του).

Πανιώνιος (16/36δ.,7/18τρ.,16/27β.,18-6ρ.): Ξανθόπουλος 8, Κις 12 (2), Αθανασούλας 1, Στίβεσον 6, Ντίμπλερ 14 (3), Γιάνκοβιτς 14 (1), Καββαδάς 2, Ιωάννου, Σαρικόπουλος, Νατζφέι 6, Παραγιός 2, Μπάρλος 4.

Ολυμπιακός (19/30δ.,7/20τρ.,21/29β.,31-7ρ.): Χάινς 4, Λούκας 9, Αντιτς 1, Χάουαρντ, Κέσελ 7 (1), Πελεκάνος 2, Γκετσεβίτσιους 19 (1/1δ., 4/5 τρ., 5/6β.), Γλυνιαδάκης 17 (6/7δ., 5/8β.), Πρίντεζης 14 (2), Παπανικολάου 3, Σλούκας 4, Κατσίβελης.

Η βαθμολογία (σε 11 αγώνες): Ολυμπιακός και Κολοσσός Ρόδου 19, Παναθηναϊκός και Πανιώνιος 17, Καβάλα, ΠΑΟΚ, Ρέθυμνο και Ηλυσιακός 15, Αρης και Περιστέρι 14, ΚΑΟ Δράμας 13, Ικαρος Καλλιθέας 12, Μαρούσι 10.

– Παναθηναϊκός και Περιστέρι έχουν 9 αγώνες, ΠΑΟΚ και Ηλυσιακός 11 και όλες οι άλλες ομάδες από δέκα.