Το καλύτερο δώρο έλαβαν με τον ερχομό της νέας χρονιάς πέντε συνάνθρωποί μας, ανάμεσά τους και ένα πεντάχρονο αγοράκι, ύστερα από τη Δωρεά Οργάνων, που πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου 31 Δεκεμβρίου 2011.

Δότρια ήταν μια 62χρονη γυναίκα, η οποία, δυστυχώς, κατέληξε από ρήξη ανευρίσματος, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο».

Μετά την επιβεβαίωση του εγκεφαλικού θανάτου της γυναίκας, προτάθηκε από τους ιατρούς της ΜΕΘ η Δωρεά Οργάνων στην οικογένειά της, η οποία, με μεγαλοψυχία, συναίνεσε, χαρίζοντας το μεγαλύτερο δώρο σε πέντε ασθενείς, που έχρηζαν μεταμόσχευσης. 

Τα ξημερώματα του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε το χειρουργείο αφαίρεσης των οργάνων από την ομάδα των ιατρών του Ιπποκρατείου, ενώ ιατροί από το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ προσήλθαν για τους κερατοειδείς. 

Τα ληφθέντα όργανα μεταμοσχεύθηκαν αμέσως μετά ως εξής: 

* Το ήπαρ σε γυναίκα ηλικίας 64 ετών στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης.

* Ο ένας νεφρός, στον Ευαγγελισμό, σε γυναίκα ηλικίας 51 ετών, η οποία υποβαλλόταν πέντε  χρόνια σε αιμοκάθαρση.

* Ο δεύτερος νεφρός στο Ιπποκράτειο, σε αγοράκι ηλικίας 5 ετών, το οποίο υποβαλλόταν σε αιμοκάθαρση τους τελευταίους επτά μήνες.

* Οι κερατοειδείς σε δύο ασθενείς με σοβαρά οφθαλμολογικά προβλήματα στο ΑΧΕΠΑ.

Όπως υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων «το 2012 ήρθε με τις καλύτερες προοπτικές για τους μεταμοσχευθέντες, οι οποίοι θα μπορούν πλέον να απολαμβάνουν μια καλύτερη ποιότητα ζωής, χάρη στη γενναιοδωρία και το μεγαλείο ψυχής της οικογένειας της εκλιπούσας. Η πράξη της αποτελεί παράδειγμα αλτρουισμού και  ευχή όλων είναι η πράξη αυτή να απαλύνει τον πόνο της απώλειας».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από