Κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού στην Θεσσαλονίκη, ο κ. Σαμαράς ερωτηθείς εάν η χώρα θα οδηγηθεί στις κάλπες πριν ή μετά το Πάσχα είπε «μην πάμε στα πολιτικά, είμαστε στα πολιτιστικά, αλλά άμα χρειαστεί σας λέω ότι είναι πριν από το Πάσχα».

Ο πρόεδρος της ΝΔ και η σύζυγός του ξεναγήθηκαν στα εκθέματα του Μουσείου, από τον προϊστάμενο εκθέσεων Σταμάτιο Χονδρογιάννη.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Σαμαράς ευχήθηκε το «2012 να είναι η χρονιά που θα ξεκινήσει και η έξοδος από αυτή την πολύ μεγάλη κρίση που βιώνει όλος ο ελληνικός λαός και τη βιώνει πολύ επώδυνα».

Εκπρόσωποι των εργαζομένων στο Μουσείο συνομίλησαν για λίγο με τον πρόεδρο της ΝΔ και τον ενημέρωσαν ότι δεν τους έχουν καταβληθεί τα δεδουλευμένα για τα Σάββατα του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου.

Του είπαν, μάλιστα, πως εάν δεν πληρωθούν, σκέφτονται να προχωρήσουν σε κλείσιμο του Μουσείου τα Σάββατα. Ο κ. Σαμαράς αναγνώρισε ότι είναι δίκαιο το αίτημά τους, αλλά επισήμανε ότι είναι λάθος μορφή πάλης το κλείσιμο του Μουσείου.