Σύμφωνα με δηλώσεις του στον αρχισυντάκτη της εφημερίδας «Κίπρις», ο Έρογλου δήλωσε ότι αν η θέση του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ είναι πως δεν θα επιτευχθεί συμφωνία, τότε το τουρκοκυπριακό καθεστώς «επιβάλλεται να χαράξει την πορεία του, συμπληρώνοντας τα κενά στο «σύνταγμα», στον εσωτερικό κανονισμό της «βουλής» και στη «δημοκρατία».

Ο κ. Έρογλου αναφέρθηκε και στις συνομιλίες λέγοντας ότι συζητήθηκε το περιουσιακό και το εδαφικό και πρόσθεσε ότι για το εδαφικό υποβλήθηκαν απόψεις και κριτήρια.

Σύμφωνα με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, ο πρόεδρος Χριστόφιας απαιτεί έδαφος για εγκατάσταση 100.000 ανθρώπων, οι δε υπόλοιποι 75.000 ή θα επιστρέψουν και θα τους επιστραφεί η περιουσία τους, ή θα αποζημιωθούν, ή θα ανταλλαγεί η περιουσία τους.

Ακόμη, ανέφερε ότι ο κ. Χριστόφιας ζητά τη Μόρφου και την Καρπασία και φέρεται να του δήλωσε ότι, αν δεν επιστραφεί η Μόρφου, περιττεύουν οι συνομιλίες.

Ο τουρκοκύπριος ηγέτης, σύμφωνα με την εφημερίδα, στα αιτήματα Χριστόφια απάντησε: «Ακόμη δεν ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για συζήτηση του χάρτη και για τον λόγο αυτό δεν το συζητώ μαζί σου».

Σημειώνεται πως την Τετάρτη είναι προγραμματισμένη νέα συνάντηση του Προέδρου της Κύπρου Δημήτρη Χριστόφια με τον τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Ερογλου στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών.