Ο υπουργός Εξωτερικών πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση έχει την κοινοβουλευτική στήριξη 250 και πλέον βουλευτών και μεγάλη κοινωνική αποδοχή.

Παράλληλα, ευχήθηκε «το 2012 να είναι καλύτερο από το 2011 και να μπουν οι βάσεις για να μπορέσει η πατρίδα μας να γυρίσει στην ανάπτυξη, στην ανάκαμψη, σε περισσότερες θέσεις εργασίας, στον περιορισμό της ανεργίας».

Αναφερόμενος στις πρόσφατες δηλώσεις Γιλμάζ περί εμπλοκής της Τουρκίας σε εμπρησμούς ελληνικών δασών, ο υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι αναμένεται η απάντηση της τουρκικής πλευράς στα διαβήματα που έκανε η ελληνική πλευρά.

«Εμείς θέλουμε καλές, εξαιρετικές σχέσεις με τη γείτονα Τουρκία, αλλά αυτού του είδους οι πράξεις, όποτε και αν έγιναν, αναμφίβολα, εάν δεν διαλευκανθούν, δηλητηριάζουν το κλίμα», είπε.

Ο κ. Δήμας ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την πρωτοβουλία που έχει αναλάβει η Αθήνα σχετικά με την προώθηση της συνεργασίας και των ενταξιακών προσπαθειών των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων και για μία συνάντηση που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη τον Φεβρουάριο.

Σε ό,τι αφορά στην παρέμβασης της Μόσχας στην υπόθεση Εφραίμ, ο υπουργός Εξωτερικών σχολίασε ότι «ο ελληνικός λαός είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος στα θέματα της Ορθοδοξίας, αλλά αναμφίβολα το θέμα αυτό το οποίο έχει ανακύψει δεν είναι της αρμοδιότητας του Υπουργείου Εξωτερικών».