Ως… Εκάλη του θεσσαλικού κάμπου επιχείρησαν να εμφανίσουν χθες τη Νίκαια Λάρισας – που ανήκει στα διοικητικά όρια του Δήμου Κιλελέρ – ο δήμαρχος της περιοχής και ο γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής Θανάσης Κοκκινούλης. Αντιδρώντας στην αποκάλυψη των «ΝΕΩΝ» ότι στον αγροτικό Δήμο Κιλελέρ φυτρώνουν… πισίνες, υποστήριξαν ότι στη συγκεκριμένη περιοχή δεν κατοικούν αγρότες αλλά «γιατροί, επιχειρηματίες, καθηγητές πανεπιστημίου, βιομήχανοι»!

Τόσο ο δήμαρχος Κιλελέρ Ρίζος Κομήτσας όσο και ο Θανάσης Κοκκινούλης υποστήριξαν ότι κανένας αγρότης δεν έχει πισίνα. Με τον τρόπο αυτό επιχείρησαν να αντικρούσουν τα στοιχεία που παρουσίασε σε πρόσφατη εκδήλωση του ΕΛΙΑΜΕΠ ο πρώην επικεφαλής της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, καθηγητής Νίκος Καραβίτης. Προκειμένου να καταδείξει το μέγεθος της φοροδιαφυγής, ο κ. Καραβίτης είχε διερωτηθεί πώς είναι δυνατόν αγρότες να εμφανίζουν πολύ χαμηλά εισοδήματα και ταυτοχρόνως να υπάρχουν καμιά τριανταριά πισίνες σε ένα αγροτικό χωριό 3.000 κατοίκων.

Σε επιστολή του προς «ΤΑ ΝΕΑ», ο κ. Κομήτσας σημειώνει μεταξύ άλλων: «Οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν υπάρχει καμία πισίνα στο χωριό Κιλελέρ που αποτελεί την ιστορική έδρα του Δήμου Κιλελέρ. (…) Πισίνες υπάρχουν μόνο στη διοικητική έδρα του Δήμου Κιλελέρ, τη Νίκαια, η οποία απέχει ελάχιστα χιλιόμετρα από την πόλη της Λάρισας και έχει εξελιχθεί εδώ και πολλά χρόνια σε σημαντικό προάστιο του μεγαλύτερου αστικού κέντρου της Θεσσαλίας. (…) Οι πισίνες που φαίνονται από τις δορυφορικές εικόνες ανήκουν σε ανθρώπους με μεγάλη οικονομική επιφάνεια (βιομηχάνους, επιχειρηματίες κ.ά.) οι οποίοι επέλεξαν να μείνουν στη Νίκαια και όχι στη Λάρισα, εκτιμώντας το εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον, το υψηλό βιοτικό επίπεδο, τις αναβαθμισμένες διοικητικές και κοινωνικές υπηρεσίες στην περιοχή μας. Μπορώ μάλιστα να σας διαβεβαιώσω μετά λόγου γνώσεως ότι δεν υπάρχει κανένας απολύτως αγρότης – κάτοικος της Νίκαιας που να διαθέτει πισίνα στο σπίτι του και πως ούτε η Νίκαια ούτε φυσικά το Κιλελέρ αποτελούν, όπως εμφανίζεται στο σχετικό ρεπορτάζ, παραδείγματα της δήθεν φοροδιαφυγής των αγροτών στη σύγχρονη Ελλάδα».

Κατηγορηματικός ότι στο χωριό Κιλελέρ δεν υπάρχει αγρότης με πισίνα ήταν ο αγροτοσυνδικαλιστής Θανάσης Κοκκινούλης που μίλησε στο Ράδιο 9. Αφού περιέγραψε με διαφορετικά νούμερα (σε σχέση με τον πρώην επικεφαλής της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας) τον Δήμο Κιλελέρ, απέδωσε την κυριότητα των πισινών (τον αριθμό των οποίων, πάντως, δεν αμφισβήτησε) σε αυτούς «που έχουν τα φράγκα». «Το χωριό που έχει τις πισίνες λέγεται Νίκαια. Είναι 2 χιλιόμετρα έξω από τη Λάρισα. Εχει μία έκταση λοφώδη. Και εκεί οι επώνυμοι Λαρισαίοι, που έχουν τα φράγκα, επέλεξαν και έφτιαξαν τις βίλες τους. Πρέπει να είναι καμιά τριανταριά πισίνες εκεί». Πρόσθεσε πάντως ότι «καμιά αγροτική επιδότηση δεν έγινε πισίνα, τουλάχιστον στο Κιλελέρ».