Ο κ. Καμμένος σε συζητήσεις που ειχε τις τελευταίες ώρες με πολιτικούς του φίλους, συναδέλφους του βουλευτές, αλλά και δημοσιογράφους, πριν την ψηφοφορία, ξεκαθάριζε ότι θα παραμείνει ανεξάρτητος βουλευτής που θα στηρίζει όμως τη Ν.Δ.

«Εάν με διαγράψει η ΝΔ για τις θέσεις τις οποίες είχε η ΝΔ πριν από 4 ημέρες -γιατί εγώ αυτό που κάνω είναι να παραμένω σε αυτές τις θέσεις που έλεγε το κόμμα μου όταν ψηφίστηκε το μνημόνιο, δεν είναι κάποιες καινούργιες θέσεις τις οποίες τις φαντάστηκα- εγώ θεωρώ πως παραμένω στη ΝΔ» είναι η άποψή του.

«Δεν θα πράξει κάτι αντικαταστατικό. Θα κινηθεί εκτός γραμμής για ένα μείζον ζήτημα και άρα οφείλει ο κ. Σαμαράς να τον διαγράψει από την Κ.Ο. Όμως δεν κάνει κάτι που είναι αντίθετο στο καταστατικό και στην ιδεολογία του κόμματος και άρα δεν μπορεί να αποφασιστεί διαγραφή του από τη Ν.Δ.» ανέφερε έμπειρο κοινοβουλευτικό στέλεχος με μακρά κομματική εμπειρία.

Νωρίτερα σήμερα, ο πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΝΔ Γιάννης Τραγάκης, είχε προειδοποιήσει σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις ότι όποιος βουλευτής του κόμματος δεν ακολουθήσει την κομματική γραμμή για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση, θέτει εαυτόν εκτός κόμματος.

Μετά από αυτή την εξέλιξη η Νέα Δημοκρατία αριθμεί πλέον 83 βουλευτές.