Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλαν 130 γονείς καρδιοπαθών παιδιών στον υπουργό Υγείας, δηλώνοντας την συμπαράσταση τους στους παιδοκαρδιοχειρουργούς του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία».

Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί η απόφαση για προσωρινό «λουκέτο» στο μοναδικό Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο του ΕΣΥ και η αναστολή άσκησης καθηκόντων των γιατρών, καθώς σύμφωνα με την διοίκηση του νοσοκομείου η κακή συνεργασία τους θέτει σε κίνδυνο τους μικρούς ασθενείς.

Οι γονείς που υπογράφουν την επιστολή καταθέτουν ότι «η μόνη απόκλιση των γιατρών μας από τη δεοντολογία, είναι ότι την υπερβαίνουν, κάνοντας πολλά παραπάνω από αυτά που απαιτεί ο τύπος και το ωράριο»

Και συνεχίζουν: «σπανίως έχουμε συναντήσει ανθρώπους με τέτοιο ήθος και ευσυνειδησία. Όχι απλώς τιμούν τον όρκο του Ιπποκράτη, αλλά γίνονται και παράδειγμα ανθρωπιάς για όλους μας. Εξαίρετοι παιδοκαρδιοχειρουργοί και εξαίρετοι άνθρωποι».

Στο πλαίσιο αυτό, οι γονείς κάνουν λόγο για «δήθεν »αποκαλύψεις» και «χαλκευμένες »κατηγορίες», εναντίον αυτών των δύο εξαιρετικών, ως προς την επιστημονική επάρκεια και το ήθος, γιατρών» και αιτούνται την επιστροφή τους στο νοσοκομείο.

Επιπλέον σημειώνουν ότι το Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο ανέστειλε τη λειτουργία του λόγω υποστελέχωσης και η ευθύνη βαρύνει αποκλειστικά τη διοίκηση του νοσοκομείου.

Στο μεταξύ, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών με επιστολή προς το διοικητή του νοσοκομείο «Αγία Σοφία» ζητά την άμεση αποστολή στοιχείων «τα οποία τεκμηριώνουν τις καταγγελίες του κ. υπουργού, προκειμένου ο ΙΣΑ να ερευνήσει τυχόν διάπραξη πειθαρχικών αδικημάτων από τους ιατρούς μέλη του».